Pakanalliset juhlat ja pyhät Saaga Saarnisola Luonnonpakanan vuodenkierto Kahdeksan elävää vuodenaikaa Vuodenpyörä opas Luonnonkierto Luonnonuskomukset Luonnonnoita Kolmas Silmä Publications

Luonnonpakanan vuodenkierto laittaa ilon ja innostuksen virtaamaan kaikkina vuodenaikoina

E-KIRJA VUODENKIERROSTA JA LUONNONPYHISTÄ

Saaga Saarnisola: Luonnonpakanan vuodenkierto – kahdeksan elävää vuodenaikaa on luonnonkierrosta, sen erilaisista sykleistä, energioista sekä vanhoista luonnonpyhistä ammentava opas, joka johdattelee kokemaan vuodenajat ja niiden vaihtelut uudenlaisella tavalla: elämänmenon sisäisenä tienviittana myös ihmiselle.

Etusivu » ArtikkeliKuvat » Saaga Saarnisola

Luonnonpakana® muistikirjat on e-kirjasarja, joka johdattelee enemmän merkitystä ja luovuutta sisältävään elämään luonnon tarjoamien oivallusten kautta. Sarjan ensimmäinen osa Luonnonpakanan vuodenkierto – kahdeksan elävää vuodenaikaa (Kolmas Silmä Publications) on nyt julkaistu. Se vie suoraan perille, joka päivä.

Saaga Saarnisola Luonnonpakanan vuodenkierto Kahdeksan elävää vuodenaikaa Luonnonnoita Pakanalliset juhlat Pakanahenkinen vuodenpyörä Luontoyhteys Luonnonkierto Luonnon pakana

LUONNONPAKANAN VUODENKIERTO, ISBN 978-952-69260-1-8

Miten sinä koet luonnon ja vuodenaikojen olemassaolon? Onko säätila useinmiten väärä ja muutenkin keljuttaa kaikki luonnon aiheuttamat ihmisen kiusat? Ei hätää, sillä ratkaisu voi olla lähempänä kuin arvaatkaan. Tämä 125 -sivuinen luonnonkiertoon ja luonnonvuoteen perustava pakanahenkinen opas johdattelee näkemään, tuntemaan ja kokemaan vuodenajat sekä niiden vaihtelut uudella ja vapautuneemmalla tavalla – kuin oman elämän punaisena lankana ja parhaana ystävänä.

8 vuodenaikaa, neljä sykliä ja luonnonpyhät

Luonnonpakanan vuodenkierto koostuu kahdeksasta vuodenajasta, neljästä erilaisesta syklistä sekä luonnontapahtumiin ja vuotuisiin ilmiöihin liittyvistä energioista ja ominaispiirteistä.

Oppaassa käytetyt vuodenaikojen nimet ovat neitsyttalvi, sydäntalvi, kevättalvi, kevät, kevätkesä, kesä, syyskesä ja syksy. Vuodenkierto alkaa neitsyttalvesta 1.11. ja päättyy syksyn lopussa 31.10. Uuden vuoden ajankohta on siis loka-marraskuun vaihteessa, jolloin monet pakanat viettävät sitä vielä tänäkin päivänä.

Kunkin vuodenajan yhteydessä on kerrottu ajanjakson teemojen lisäksi tärkeimmät luonnonpyhät, eli luonnonpakanan juhlapäivät. Mukana on myös lyhyesti luonnonuskojen ja -uskomusten vuotuisjuhlat tai sapatit (lähinnä kelttiläinen perinne) sekä suomalaisen pakanauskon juhlapäivät (muinais- tai kansanuskon merkkipäiviä) siltä osin kuin ne liittyvät luonnonkierron juhlistamiseen.

Teoksen tarkoituksena on paitsi antaa inspiraation siemeniä kaikkiin vuodenaikoihin, myös tarjota erilaisia vaihtoehtoja heille, jotka kokevat kutsumusta enemmän luonnon kiertokulkua seuraaviin juhlapäiviin kuin yleisillä juhlapyhillä jaksotettuun kalenterivuoteen.

Saaga Saarnisola Luonnonpakanan vuodenkierto Kahdeksan elävää vuodenaikaa Luonnonnoita Pakanalliset juhlat 8 vuodenaikaa Luonnon pakana

Neitsyttalvi, Sydäntalvi, Kevättalvi, Kevät

Vaihtoehtoinen ajattelutapa

Luonnonpakanan vuodenkierto on ennen kaikkea mielentila ja ajattelutapa, tai käytännössä ajattelutavan perustukset. Vaihtoehtoinen tapa kokea ja suhtautua meidän jokaisen saatavilla olevaan elintärkeään lähteeseen, joka on luonto ja yhteys kaikkeen mikä siihen kuuluu. ”Äiti Maa” on ikään kuin näkymätön tuki ja turva, joka näkyy fyysisin silmin suoraan nenän edessä, mutta jonka syvemmän sanoman kuuleminen vaatii puolustuskilven laskemista ja omalla sisimmällä kuuntelemista.

Luonnonpakana® itsessään on kirjoittajan tavaramerkin lisäksi tavallaan eräänlainen suuntaus, mutta minkäänlainen lokero tai valmiiksi pureskeltu totuus se ei ole. Luonnonpakanuus ei myöskään sisällä esimerkiksi oletuksia tiettyjen päivien tietyllä tavalla huomioimisesta tahi oman maailmankatsomuksen muodostamisesta, vaan pyrkii ainoastaan tarjoamaan erilaisia vaihtoehtoja ja uusia inspiroivia näkökulmia.

Saaga Saarnisola Luonnonpakanan vuodenkierto Kahdeksan elävää vuodenaikaa Luonnonnoita Pakanalliset juhlat 8 vuodenaikaa Luonnon pakana

Kevätkesä, Kesä, Syyskesä, Syksy

Vapauden ja luovuuden juuret

Vuodenkierron uudella tavalla seuraamisen tuottama vapaus voi syntyä, jos kaikista vuodenajoista tulee ihmiselle kuin ystävä ja luotettava tukija – eikä vain joistakin vuodenajoista ja lopuista lähinnä haitta, kirous tai jokin vattumainen ajanjakso vuodesta. Hyväksi tai huonoksi arvottamisen tarve saattaa poistua jopa kokonaan ja heijastua vapautena muihinkin elämänalueisiin. Ja jos ja kun kokee vapautta, se lisää aina myös luovuutta.

Saaga Saarnisola Luonnonpakanan vuodenkierto Kahdeksan elävää vuodenaikaa Luonnonnoita Pakanalliset juhlat 8 vuodenaikaa Luonnon pakana

Luonnossa on luonnollista, että täydellisesti toimivaan kokonaisuuteen kuuluu niin herkullisen värisiä antimia kuin kuivuneita korsiakin – ja näiden kierto ja syklittäinen vaihtelu on ainoa mikä on pysyvää. Sama yksinkertainen ajatusmalli istuu osuvasti myös ihmisen eloon, mutta miksi ihminen niin usein vastustaa oman matkansa kiertoa ja sen antamia mahdollisuuksia? Ei elämän tarvitse olla niin vakavaa.

Lukijalle: Luonnonpakanan syntymä

saaga-saarnisola”Luonnonpakana® on käytännössä saanut alkunsa jo yli neljä vuosikymmentä sitten, kun ihan pienenä tyttönä vietin paljon aikaa omissa puuhissani luonnossa. Jo lapsuuden kotimetsissä kommunikoin luonnonvoimien, luonnonhenkien ja luonnoneläinten kanssa, vaikken sitä vielä silloin ymmärtänyt ’kommunikoinniksi’. Luonnossa tunsin myös pyyteetöntä läsnäoloa, iloa ja rauhaa, jota ei voi koskaan unohtaa. Koin ja tiesin olevani osa isompaa kokonaisuutta, jossa jokainen palanen on arvokas juuri sellaisena kuin on. Ikään kuin osa palapeliä, jonka kaikki erilaiset osat ovat yhtä tärkeitä kuin kokonainen kuvakin – sellaisenaan, tarkalleen kuten juuri nyt pitää ollakin.

Yhteys, näkökyky ja tämä ”tietoisuus” oli hyvin luonnollista, jotain joka vain oli olemassa, osa minua. Vaikka lähipiirini uskonto demonisoi niin henkisluontoiset asiat kuin yksilön omat ajatuksetkin, en osannut pitää itseäni viallisena tai vääränlaisena – tai pikemminkin koskaan suostunut pitämään. Opin jo varhain, että elämässä tarvitaan sekä sitkeää ja periksiantamatonta omaa sisäistä voimaa, että loogista luovuutta ja osasin intuitiivisesti ladata itseäni luonnon kautta. Tuo sama sisäinen voimanlähde ja ymmärrys ihmisyyden syvimmästä olemuksesta on kantanut minua aina näihin päiviin saakka.

Pohjoinen maa, ilma, tuli ja vesi

Luonnon elementit ovat kulkeneet vierelläni eri vahvuisina koko erivärisen elämäni, jonka aikana olen saanut tehdä, nähdä ja kokea monenlaista. Osana kokonaisuutta kunkin elementin sanoma on kutsunut ja puhutellut aina sen ajan, jonka olen juuri silloin tarvinnut. Elementit ovat pysyneet rinnallani jopa niinä vuosina, kun intohimo ja elämän sisältö koostui urasta ja vastuullisesta pallista kansainvälisissä konserniyrityksissä.

Oli esimerkiksi pitkä ajanjakso, kun läheisin ja keskustelevin oli meren voima, jolloin tunsin olevani eniten ’elossa’ lähinnä silloin kun köydet irtosivat laiturista, tai silloin kun tein aihepiiriin liittyviä vapaaehtoistöitä tai luottamustoimia. Merielementissä seurasi vielä useiden vuosien vakituinen asuminen saaressa ilman kiinteää tieyhteyttä, ennen kuin mieheni kanssa jätimme koko eteläisen Suomen ja läksimme kaksin kohti suurempaa luontohenkisyyttä ja korpimaita. Silmät loistaen täysin tuntemattomaan.

Tänä päivänä puhuttelevimpia ovat puut ja vaarat sekä kaikkein pohjoisimpien tuntureiden kutsut. Kaverina kulkee kunnioitettava tulen taika, joka on laajentanut sisäisen voimani lahjoja merkittävissä määrin. Olen aikoinani matkustanut paljon myös ulkomailla, mutta minnekään en ole tahtonut jäädä, koska Pohjolan luonto ja sen moni-ilmeiset elementit on se mun juttu.

”Kun ei kuulu mihinkään, voi mennä minne vaan, tehdä mitä vaan ja kuulua kaikkialle.”

Oman elämän kokonaisvaltaista yksinkertaistamista olen harrastanut jo toistakymmentä vuotta. Luonto on ollut prosessissa vahvasti mukana; sekä ohjauksen ja inspiraation muodossa, että hoitaen korvaamattomilla tavoilla niin elämän tuulissa kuin vakavammissakin taisteluissa. Joskus on kuljettu pitkiä matkoja mustassa aukossa ilman laskuvarjoa, jolloin silloinkin on kantanut itsepäisyys sekä luonnon kautta ladattu sisäinen viisaus, joka on kuin pohjoisen luonnon sisu: karaistettu, mutta samalla kiitollinen pelkästä elossa olemisesta.

Luonto on parantanut myös tähän pintapuoliseen, sieluttomaan ja elämäntyhmään maailmaan kuulumattomuuteni fiilikset – kun ei kuulu mihinkään, voi mennä minne vaan, tehdä mitä vaan ja kuulua kaikkialle. Se on aivan valtava vapautta ja innostusta pulppuava voimavara, josta voi antaa myös toisille. En ole koskaan ollut esimerkiksi masentunut, jolta kansansairaudelta säästymistä saan mahdollisesti ainakin osittain kiittää voimakasta luontoyhteyttä.

Nyt on tullut aika sanoittaa luonnon välittämät viestit muidenkin iloksi ja inspiraatioksi – löytämisen riemuksi, elämänvoimaksi ja luovuuden lähteeksi. Ei kuitenkaan minun elämäntarinana, vaan luontoäidin kielellä ja jokaisen omana polkuna, joka on kaikelle avoin.

Luonnonpakana® muistikirjat on e-kirjasarja, jossa on kyse Äiti Maan sanomista meille kaikille. Matka alkaa Luonnonpakanan vuodenkierrolla ja etenee myöhemmin moniin sfääreihin, myös luonnonmagiaan.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!”

– Saaga Saarnisola, Luonnonpakanan vuodenkierron alkusanojen alaluvussa Luonnonpakanan syntymä


Saaga Saarnisola: Luonnonpakanan vuodenkierto – kahdeksan elävää vuodenaikaa
E-kirja, pdf, 125 sivua
Kolmas Silmä Publications, 2020
ISBN 978-952-69260-1-8

Lataa e-kirja verkkokaupasta:


Saaga Saarnisola Kolmas Silmä

Tilaa erilainen uutiskirje ☀️

Kolmas Silmä Puoti on verkossa toimiva lahjakauppa sinulle, joka tykkäät että esineellä, korulla tai tuotteella on myös symbolinen merkitys.

Tilaa tästä puodin ideakirje. Saat inspiroivaa tietoa uutuuksista ja kivoja ideoita tuotteiden käyttöön.

Lähetetään…
Kiitos uutiskirjeen tilauksesta! Jos olet uusi tilaaja, tervetuloviesti saapuu pian sähköpostiisi. Tarkista tarvittaessa myös roskapostikansio.

Kommentoi artikkelia

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s