Julkaistu Jätä kommentti

Luonnonpakanan vuodenkierto laittaa ilon ja innostuksen virtaamaan kaikkina vuodenaikoina

Pakanalliset juhlat ja pyhät Saaga Saarnisola Luonnonpakanan vuodenkierto Kahdeksan elävää vuodenaikaa Vuodenpyörä opas Luonnonkierto Luonnonuskomukset Luonnonnoita Kolmas Silmä Publications

VUODENKIERROSTA JA LUONNONPYHISTÄ

Luonnonpakanan vuodenkierto – kahdeksan elävää vuodenaikaa on luonnonkierrosta, sen erilaisista sykleistä, energioista sekä vanhoista luonnonpyhistä ammentava opas, joka johdattelee kokemaan vuodenajat ja niiden vaihtelut uudenlaisella tavalla: elämänmenon sisäisenä tienviittana myös ihmiselle.

Teksti: Saaga Saarnisola

“Luonnonpakana® muistikirjat” on e-kirjasarja, joka johdattelee enemmän merkitystä ja luovuutta sisältävään elämään luonnon tarjoamien oivallusten kautta. Sarjan ensimmäinen osa Luonnonpakanan vuodenkierto – kahdeksan elävää vuodenaikaa (Kolmas Silmä Publications) on nyt julkaistu. Se vie suoraan perille, joka päivä.

Miten sinä koet luonnon ja vuodenaikojen olemassaolon? Onko säätila useinmiten väärä ja muutenkin keljuttaa kaikki luonnon aiheuttamat ihmisen kiusat? Ei hätää, sillä ratkaisu voi olla lähempänä kuin arvaatkaan. Tämä 125 -sivuinen luonnonkiertoon ja luonnonvuoteen perustava pakanahenkinen opas johdattelee näkemään, tuntemaan ja kokemaan vuodenajat sekä niiden vaihtelut uudella ja vapautuneemmalla tavalla – kuin oman elämän punaisena lankana ja parhaana ystävänä.

8 vuodenaikaa, neljä sykliä ja luonnonpyhät

Luonnonpakanan vuodenkierto koostuu kahdeksasta vuodenajasta, neljästä erilaisesta syklistä sekä luonnontapahtumiin ja vuotuisiin ilmiöihin liittyvistä energioista ja ominaispiirteistä.

Oppaassa käytetyt vuodenaikojen nimet ovat neitsyttalvi, sydäntalvi, kevättalvi, kevät, kevätkesä, kesä, syyskesä ja syksy. Vuodenkierto alkaa neitsyttalvesta 1.11. ja päättyy syksyn lopussa 31.10. Uuden vuoden ajankohta on siis loka-marraskuun vaihteessa, jolloin monet pakanat viettävät sitä vielä tänäkin päivänä.

Kunkin vuodenajan yhteydessä on kerrottu ajanjakson teemojen lisäksi tärkeimmät luonnonpyhät, eli luonnonpakanan juhlapäivät. Mukana on myös lyhyesti luonnonuskojen ja -uskomusten vuotuisjuhlat tai sapatit (lähinnä kelttiläinen perinne) sekä suomalaisen pakanauskon juhlapäivät (muinais- tai kansanuskon merkkipäiviä) siltä osin kuin ne liittyvät luonnonkierron juhlistamiseen.

Teoksen tarkoituksena on paitsi antaa inspiraation siemeniä kaikkiin vuodenaikoihin, myös tarjota erilaisia vaihtoehtoja heille, jotka kokevat kutsumusta enemmän luonnon kiertokulkua seuraaviin juhlapäiviin kuin yleisillä juhlapyhillä jaksotettuun kalenterivuoteen.

Saaga Saarnisola Luonnonpakanan vuodenkierto Kahdeksan elävää vuodenaikaa Luonnonnoita Pakanalliset juhlat 8 vuodenaikaa Luonnon pakana

Neitsyttalvi, Sydäntalvi, Kevättalvi, Kevät

Vaihtoehtoinen ajattelutapa

Luonnonpakanan vuodenkierto on ennen kaikkea mielentila ja ajattelutapa, tai käytännössä ajattelutavan perustukset. Vaihtoehtoinen tapa kokea ja suhtautua meidän jokaisen saatavilla olevaan elintärkeään lähteeseen, joka on luonto ja yhteys kaikkeen mikä siihen kuuluu. “Äiti Maa” on ikään kuin näkymätön tuki ja turva, joka näkyy fyysisin silmin suoraan nenän edessä, mutta jonka syvemmän sanoman kuuleminen vaatii puolustuskilven laskemista ja omalla sisimmällä kuuntelemista.

Luonnonpakana® itsessään on kirjoittajan tavaramerkin lisäksi tavallaan eräänlainen suuntaus, mutta minkäänlainen lokero tai valmiiksi pureskeltu totuus se ei ole. Luonnonpakanuus ei myöskään sisällä esimerkiksi oletuksia tiettyjen päivien tietyllä tavalla huomioimisesta tahi oman maailmankatsomuksen muodostamisesta, vaan pyrkii ainoastaan tarjoamaan erilaisia vaihtoehtoja ja uusia inspiroivia näkökulmia.

Saaga Saarnisola Luonnonpakanan vuodenkierto Kahdeksan elävää vuodenaikaa Luonnonnoita Pakanalliset juhlat 8 vuodenaikaa Luonnon pakana

Kevätkesä, Kesä, Syyskesä, Syksy

Vapauden ja luovuuden juuret

Vuodenkierron uudella tavalla seuraamisen tuottama vapaus voi syntyä, jos kaikista vuodenajoista tulee ihmiselle kuin ystävä ja luotettava tukija – eikä vain joistakin vuodenajoista ja lopuista lähinnä haitta, kirous tai jokin vattumainen ajanjakso vuodesta. Hyväksi tai huonoksi arvottamisen tarve saattaa poistua jopa kokonaan ja heijastua vapautena muihinkin elämänalueisiin. Ja jos ja kun kokee vapautta, se lisää aina myös luovuutta.

Saaga Saarnisola Luonnonpakanan vuodenkierto Kahdeksan elävää vuodenaikaa Luonnonnoita Pakanalliset juhlat 8 vuodenaikaa Luonnon pakana

Luonnossa on luonnollista, että täydellisesti toimivaan kokonaisuuteen kuuluu niin herkullisen värisiä antimia kuin kuivuneita korsiakin – ja näiden kierto ja syklittäinen vaihtelu on ainoa mikä on pysyvää. Sama yksinkertainen ajatusmalli istuu osuvasti myös ihmisen eloon, mutta miksi ihminen niin usein vastustaa oman matkansa kiertoa ja sen antamia mahdollisuuksia? Ei elämän tarvitse olla niin vakavaa.

Saaga Saarnisola Luonnonpakanan vuodenkierto Kahdeksan elävää vuodenaikaa Kolmas Silmä Publications Luonnonpyhät Pakanalliset juhlat Noituus vuodenpyörä Luonnonuskomukset Pakanallinen joulu Vappu pakana Helluntai pakana Pakanan uusi vuosi

Saaga Saarnisola: Luonnonpakanan vuodenkierto – kahdeksan elävää vuodenaikaa
E-kirja, pdf, 125 sivua
Kolmas Silmä Publications, 2020
ISBN 978-952-69260-1-8

Lataa e-kirja verkkokaupasta


Kirjahylly

Esittelemme Luonnonpakanan verkkolehden artikkeleissa teoksia, jotka sopivat Luonnonpakanan kirjahyllyyn.

Tilaa ja lue ilmaiseksi 🌿

Haluatko automaagisen ilmoituksen uusista jutuista? Ole hyvä.

Saattaisit pitää myös

Kommentoi artikkelia