Pakanalliset juhlat ja pyhät Luonnon pakana Luonnonpakana Saaga Saarnisola Luonnonpakanan vuodenkierto Kahdeksan elävää vuodenaikaa Vuodenpyörän opas Luonnonkierto Elämänkatsomus

Luonnonpakanan vuodenkierto laittaa ilon ja innostuksen virtaamaan kaikkina vuodenaikoina ūüíę

UUSI E-KIRJA VAIHTOEHTOISESTA VUODENKIERROSTA JA LUONNONPYHIST√Ą

Saaga Saarnisola: Luonnonpakanan vuodenkierto Рkahdeksan elävää vuodenaikaa on luonnonkierrosta, sen erilaisista sykleistä, energioista sekä vanhoista luonnonpyhistä ammentava opas, joka johdattelee kokemaan vuodenajat ja niiden vaihtelut uudenlaisella tavalla: elämänmenon sisäisenä tienviittana myös ihmiselle.

‚ú™ Etusivu ¬Ľ Artikkeli

Luonnonpakana¬ģ muistikirjat on e-kirjasarja, joka johdattelee enemm√§n merkityst√§ ja luovuutta sis√§lt√§v√§√§n el√§m√§√§n luonnon tarjoamien oivallusten kautta. Sarjan ensimm√§inen osa Luonnonpakanan vuodenkierto – kahdeksan el√§v√§√§ vuodenaikaa (Kolmas Silm√§ Publications) on nyt julkaistu. Se vie suoraan perille, joka p√§iv√§.

Saaga Saarnisola Luonnonpakanan vuodenkierto Kahdeksan elävää vuodenaikaa Luonnonnoita Pakanalliset juhlat Pakanahenkinen vuodenpyörä Luontoyhteys Luonnonkierto Luonnon pakana

LUONNONPAKANAN VUODENKIERTO, ISBN 978-952-69260-1-8

Miten sinä koet luonnon ja vuodenaikojen olemassaolon? Onko säätila useinmiten väärä ja muutenkin keljuttaa kaikki luonnon aiheuttamat ihmisen kiusat? Ei hätää, sillä ratkaisu voi olla lähempänä kuin arvaatkaan. Tämä 125 -sivuinen luonnonkiertoon ja luonnonvuoteen perustava pakanahenkinen opas johdattelee näkemään, tuntemaan ja kokemaan vuodenajat sekä niiden vaihtelut uudella ja vapautuneemmalla tavalla Рkuin oman elämän punaisena lankana ja parhaana ystävänä.

8 vuodenaikaa, neljä sykliä ja luonnonpyhät

Luonnonpakanan vuodenkierto koostuu kahdeksasta vuodenajasta, neljästä erilaisesta syklistä sekä luonnontapahtumiin ja vuotuisiin ilmiöihin liittyvistä energioista ja ominaispiirteistä.

Oppaassa käytetyt vuodenaikojen nimet ovat neitsyttalvi, sydäntalvi, kevättalvi, kevät, kevätkesä, kesä, syyskesä ja syksy. Vuodenkierto alkaa neitsyttalvesta 1.11. ja päättyy syksyn lopussa 31.10. Uuden vuoden ajankohta on siis loka-marraskuun vaihteessa, jolloin monet pakanat viettävät sitä vielä tänäkin päivänä.

Kunkin vuodenajan yhteydessä on kerrottu ajanjakson teemojen lisäksi tärkeimmät luonnonpyhät, eli luonnonpakanan juhlapäivät. Mukana on myös lyhyesti luonnonuskojen ja -uskomusten vuotuisjuhlat tai sapatit (lähinnä kelttiläinen perinne) sekä suomalaisen pakanauskon juhlapäivät (muinais- tai kansanuskon merkkipäiviä) siltä osin kuin ne liittyvät luonnonkierron juhlistamiseen.

Teoksen tarkoituksena on paitsi antaa inspiraation siemeniä kaikkiin vuodenaikoihin, myös tarjota erilaisia vaihtoehtoja heille, jotka kokevat kutsumusta enemmän luonnon kiertokulkua seuraaviin juhlapäiviin kuin yleisillä juhlapyhillä jaksotettuun kalenterivuoteen.

Saaga Saarnisola Luonnonpakanan vuodenkierto Kahdeksan elävää vuodenaikaa Luonnonnoita Pakanalliset juhlat 8 vuodenaikaa Luonnon pakana

Neitsyttalvi, Sydäntalvi, Kevättalvi, Kevät

Vaihtoehtoinen ajattelutapa

Luonnonpakanan vuodenkierto on ennen kaikkea mielentila ja ajattelutapa, tai k√§yt√§nn√∂ss√§ ajattelutavan perustukset. Vaihtoehtoinen tapa kokea ja suhtautua meid√§n jokaisen saatavilla olevaan elint√§rke√§√§n l√§hteeseen, joka on luonto ja yhteys kaikkeen mik√§ siihen kuuluu. ”√Ąiti Maa” on ik√§√§n kuin n√§kym√§t√∂n tuki ja turva, joka n√§kyy fyysisin silmin suoraan nen√§n edess√§, mutta jonka syvemm√§n sanoman kuuleminen vaatii puolustuskilven laskemista ja omalla sisimm√§ll√§ kuuntelemista.

Luonnonpakana¬ģ itsess√§√§n on kirjoittajan tavaramerkin lis√§ksi tavallaan er√§√§nlainen suuntaus, mutta mink√§√§nlainen lokero tai valmiiksi pureskeltu totuus se ei ole. Luonnonpakanuus ei my√∂sk√§√§n sis√§ll√§ esimerkiksi oletuksia tiettyjen p√§ivien tietyll√§ tavalla huomioimisesta tahi oman maailmankatsomuksen muodostamisesta, vaan pyrkii ainoastaan tarjoamaan erilaisia vaihtoehtoja ja uusia inspiroivia n√§k√∂kulmia.

Saaga Saarnisola Luonnonpakanan vuodenkierto Kahdeksan elävää vuodenaikaa Luonnonnoita Pakanalliset juhlat 8 vuodenaikaa Luonnon pakana

Kevätkesä, Kesä, Syyskesä, Syksy

Vapauden ja luovuuden juuret

Vuodenkierron uudella tavalla seuraamisen tuottama vapaus voi syntyä, jos kaikista vuodenajoista tulee ihmiselle kuin ystävä ja luotettava tukija Рeikä vain joistakin vuodenajoista ja lopuista lähinnä haitta, kirous tai jokin vattumainen ajanjakso vuodesta. Hyväksi tai huonoksi arvottamisen tarve saattaa poistua jopa kokonaan ja heijastua vapautena muihinkin elämänalueisiin. Ja jos ja kun kokee vapautta, se lisää aina myös luovuutta.

Saaga Saarnisola Luonnonpakanan vuodenkierto Kahdeksan elävää vuodenaikaa Luonnonnoita Pakanalliset juhlat 8 vuodenaikaa Luonnon pakana

Luonnossa on luonnollista, että täydellisesti toimivaan kokonaisuuteen kuuluu niin herkullisen värisiä antimia kuin kuivuneita korsiakin Рja näiden kierto ja syklittäinen vaihtelu on ainoa mikä on pysyvää. Sama yksinkertainen ajatusmalli istuu osuvasti myös ihmisen eloon, mutta miksi ihminen niin usein vastustaa oman matkansa kiertoa ja sen antamia mahdollisuuksia? Ei elämän tarvitse olla niin vakavaa.

Lukijalle: Luonnonpakanan syntymä

saaga-saarnisola‚ÄĚLuonnonpakana¬ģ on k√§yt√§nn√∂ss√§ saanut alkunsa jo yli nelj√§ vuosikymment√§ sitten, kun ihan pienen√§ tytt√∂n√§ vietin paljon aikaa omissa puuhissani luonnossa. Jo lapsuuden kotimetsiss√§ kommunikoin luonnonvoimien, luonnonhenkien ja luonnonel√§inten kanssa, vaikken sit√§ viel√§ silloin ymm√§rt√§nyt ‚Äôkommunikoinniksi‚Äô. Luonnossa tunsin my√∂s pyyteet√∂nt√§ l√§sn√§oloa, iloa ja rauhaa, jota ei voi koskaan unohtaa. Koin ja tiesin olevani osa isompaa kokonaisuutta, jossa jokainen palanen on arvokas juuri sellaisena kuin on. Ik√§√§n kuin osa palapeli√§, jonka kaikki erilaiset osat ovat yht√§ t√§rkeit√§ kuin kokonainen kuvakin – sellaisenaan, tarkalleen kuten juuri nyt pit√§√§ ollakin.

Yhteys, n√§k√∂kyky ja t√§m√§ ”tietoisuus” oli hyvin luonnollista, jotain joka vain oli olemassa, osa minua. Vaikka l√§hipiirini uskonto demonisoi niin henkisluontoiset asiat kuin yksil√∂n omat ajatuksetkin, en osannut pit√§√§ itse√§ni viallisena tai v√§√§r√§nlaisena – tai pikemminkin koskaan suostunut pit√§m√§√§n. Opin jo varhain, ett√§ el√§m√§ss√§ tarvitaan sek√§ sitke√§√§ ja periksiantamatonta omaa sis√§ist√§ voimaa, ett√§ loogista luovuutta ja osasin intuitiivisesti ladata itse√§ni luonnon kautta. Tuo sama sis√§inen voimanl√§hde ja ymm√§rrys ihmisyyden syvimm√§st√§ olemuksesta on kantanut minua aina n√§ihin p√§iviin saakka.

Pohjoinen maa, ilma, tuli ja vesi

Luonnon elementit ovat kulkeneet vierelläni eri vahvuisina koko erivärisen elämäni, jonka aikana olen saanut tehdä, nähdä ja kokea monenlaista. Osana kokonaisuutta kunkin elementin sanoma on kutsunut ja puhutellut aina sen ajan, jonka olen juuri silloin tarvinnut. Elementit ovat pysyneet rinnallani jopa niinä vuosina, kun intohimo ja elämän sisältö koostui urasta ja vastuullisesta pallista kansainvälisissä konserniyrityksissä.

Oli esimerkiksi pitkä ajanjakso, kun läheisin ja keskustelevin oli meren voima, jolloin tunsin olevani eniten ’elossa’ lähinnä silloin kun köydet irtosivat laiturista, tai silloin kun tein aihepiiriin liittyviä vapaaehtoistöitä tai luottamustoimia. Merielementissä seurasi vielä useiden vuosien vakituinen asuminen saaressa ilman kiinteää tieyhteyttä, ennen kuin mieheni kanssa jätimme koko eteläisen Suomen ja läksimme kaksin kohti suurempaa luontohenkisyyttä ja korpimaita. Silmät loistaen täysin tuntemattomaan.

Tänä päivänä puhuttelevimpia ovat puut ja vaarat sekä kaikkein pohjoisimpien tuntureiden kutsut. Kaverina kulkee kunnioitettava tulen taika, joka on laajentanut sisäisen voimani lahjoja merkittävissä määrin. Olen aikoinani matkustanut paljon myös ulkomailla, mutta minnekään en ole tahtonut jäädä, koska Pohjolan luonto ja sen moni-ilmeiset elementit on se mun juttu.

‚ÄĚKun ei kuulu mihink√§√§n, voi menn√§ minne vaan, tehd√§ mit√§ vaan ja kuulua kaikkialle.‚ÄĚ

Oman elämän kokonaisvaltaista yksinkertaistamista olen harrastanut jo toistakymmentä vuotta. Luonto on ollut prosessissa vahvasti mukana; sekä ohjauksen ja inspiraation muodossa, että hoitaen korvaamattomilla tavoilla niin elämän tuulissa kuin vakavammissakin taisteluissa. Joskus on kuljettu pitkiä matkoja mustassa aukossa ilman laskuvarjoa, jolloin silloinkin on kantanut itsepäisyys sekä luonnon kautta ladattu sisäinen viisaus, joka on kuin pohjoisen luonnon sisu: karaistettu, mutta samalla kiitollinen pelkästä elossa olemisesta.

Luonto on parantanut myös tähän pintapuoliseen, sieluttomaan ja elämäntyhmään maailmaan kuulumattomuuteni fiilikset Рkun ei kuulu mihinkään, voi mennä minne vaan, tehdä mitä vaan ja kuulua kaikkialle. Se on aivan valtava vapautta ja innostusta pulppuava voimavara, josta voi antaa myös toisille. En ole koskaan ollut esimerkiksi masentunut, jolta kansansairaudelta säästymistä saan mahdollisesti ainakin osittain kiittää voimakasta luontoyhteyttä.

Nyt on tullut aika sanoittaa luonnon välittämät viestit muidenkin iloksi ja inspiraatioksi Рlöytämisen riemuksi, elämänvoimaksi ja luovuuden lähteeksi. Ei kuitenkaan minun elämäntarinana, vaan luontoäidin kielellä ja jokaisen omana polkuna, joka on kaikelle avoin.

Luonnonpakana¬ģ muistikirjat on e-kirjasarja, jossa on kyse √Ąiti Maan sanomista meille kaikille. Matka alkaa Luonnonpakanan vuodenkierrolla ja etenee my√∂hemmin moniin sf√§√§reihin, my√∂s luonnonmagiaan.

L√§mpim√§sti tervetuloa mukaan!‚ÄĚ

РSaaga Saarnisola, Luonnonpakanan vuodenkierron alkusanojen alaluvussa Luonnonpakanan syntymä


Saaga Saarnisola: Luonnonpakanan vuodenkierto ‚Äď kahdeksan el√§v√§√§ vuodenaikaa
E-kirja, pdf, 125 sivua
Kolmas Silmä Publications, 2020
ISBN 978-952-69260-1-8

Lataa e-kirja verkkokaupasta:


Saaga Saarnisola Kolmas Silmä

Tilaa erilainen uutiskirje ‚ėÄÔłŹ

Kolmassilma.net Puoti eli Luonnonpakanan verkkokauppa on lahjakauppa sinulle, joka tykkäät että esineellä, korulla tai tuotteella on myös symbolinen merkitys.

Tilaa tästä luonnonpakanan puodin oma ideakirje. Saat inspiroivaa tietoa uutuuksista ja kivoja ideoita tuotteiden käyttöön.

Lähetetään…
Kiitos uutiskirjeen tilauksesta! Jos olet uusi tilaaja, tervetuloviesti saapuu pian sähköpostiisi. Tarkista tarvittaessa myös roskapostikansio.

Kommentoi artikkelia

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s