Julkaistu Jätä kommentti

Oman Polun Amuletti – käsintehdyn voimakorun tarina

Voimakoru Oman Polun Amuletti Käsintehtyjä koruja Poronsarvi korut Mytologiakorut Voimakivikoru Handmade by Saaga S.

KORPIVERSTAALLA SYNTYNYTTÄ

Miten ajatuksella ja merkityksellä tehdyt voimakorut luodaan? Ensin tulee tarkoitus ja vasta sen jälkeen materiaalit. Tässä tapauksessa omaa tietään kulkeva amuletti tahtoi fyysiseen asuunsa poronsarvea, poronnahkaa, seitsemää eri puolijalokiveä, puuta sekä käsin polttokaiverretut luonnon elementtien symbolit ja riimumerkit. Jopa vihkimisohjeen ja hyppysellisen sisua hän itselleen vaati.

Saaga SaarnisolaTämä amuletti alkoi tehdä tuloaan jo pari-kolme vuotta ennen sen syntymistä. Minulla tuotekehitys etenee melko usein sillä tavalla, että esimerkiksi kaulakorun elementit ja materiaalit alkavat tulla ikään kuin tietona suoraan päähän pala kerrallaan. Vasta sitten ryhdyn hiomaan fyysistä kokonaisuutta, piirustuksia ei välissä yleensä tarvita. Välillä palapelin syntymiseen voi kulua pitkäkin aika, koska näitä ei pidä luoda suorittamalla, vaan kukin ilmentyy silloin kun oikea aika koittaa.

Ja tässä hän nyt on, vaaramaisemien kevättalven iloa pullollaan: Oman Polun Amuletti poronnahka kaulanauhassa. Ponteva, vapaa ja havainnoiva yhtäaikaa.

Voimakorun symboliset merkitykset

Riimusymboli Strenght (vahvuus) on polttokaiverrettu sidosriimu, joka sisältää riimumerkit ᛘᛆ ᚴ ᚿ. Aakkosiksi käännettynä merkeistä tulee M-A-G-N, islanninkielinen sana, joka voidaan suomentaa vahvuudeksi, laajuudeksi ja intohimoksi / intensiteetiksi. Merkin symboliikka auttaa kohtaamaan mahdolliset haasteet joustavasti ja sitkeästi, niistä huit-hait lannistumatta.

Elementtien symbolit maa, ilma, tuli, vesi ja henki (spirit) on polttokaiverrettu kaulanauhan puuhelmiin. Luonnon elementit sekä maadoittavat että inspiroivat matkalaista. Välillä tarvitaan “tuuli hiuksissa” etenemistä, toisinaan uidaan virrassa ja joskus taas tarvitaan muistimerkki siitä, että jalkapohjat on aika asettaa maata vasten. Tulen väki polttaa tieltä sen mikä ei enää palvele ja spirit pitää kokonaisuuden hanskassa.

Voimakoru Amuletti koru Oman Polun Amuletti poronnahka kaulanauha By Saaga Saarnisola Käsintehtyjä koruja Voimakivi kaulakoru Riimukirjoitus Elementit symbolit Pakana kauppa Puukorut Poronsarvi riipus
RIIPUKSEN KIINNIKKEET RUOSTUMATONTA TERÄSTÄ

Luonnon puolijalokivet. Seitsemän voimakiven tarkoitus on ennen kaikkea edustaa polun eri värejä – erilaisia tiloja ja tarpeita, jotka kaikki kuuluvat asiaan. Kivet ovat ympyrän muodossa, jossa on myös tyhjää tilaa, joka sekin kuuluu esimerkiksi muutosten kiertokulkuun. Eri sävyjä voi ja saa olla niin hetkissä, päivissä ja vuosissa, kuten vuodenkierrossa luonnossa. Välillä ollaan hiljaa pitkällään ja välillä kukoistetaan kuin kevään ensimmäinen tulppaanikimppu, siten syntyy balanssi.

Poronsarven tehtävä on olla “kova luu” oman polun retkellä. Sarviaines on tosi kovaa, mutta silti poronsarvi on yksi maailman nopeimmin kasvavista luista. Se kulkee eteenpäin riippumatta siitä mitä matkan varrella tapahtuu. Poro muistuttaa myös nöyryydestä elämää kohtaan, olemassaolon hauraasta luonteesta. Poron symboliikka voi inspiroida ottamaan yhteyttä alitajuntaan, syvimpään omaan voimaan sekä luonnollisiin, vaistonvaraisiin oivalluksiin.

Voimakorun vihkimisohjeet ja lisäominaisuudet

Amuletti on tehty ajatuksella, että se tukee käyttäjänsä omannäköistä polkua. Mukana on ripaus tekijän viiskytvuotista sisua, jonka tarkoitus on auttaa sisäisen voiman vaalimisessa niin avarissa kuin tiukoissakin käänteissä. Korun kyydissä tulee lisäksi amuletin vihkimisohje (nopea ja hauska seremonia, jonka voi halutessa tehdä) sekä musta vetonarullinen samettipussi. Jokainen amuletti on käytetty valkosalvian yrttisavussa, eli symbolisessa energiapuhdistuksessa.

Voimakoru Amuletti koru Oman Polun Amuletti poronnahka kaulanauha By Saaga Saarnisola Käsintehtyjä koruja Voimakivi kaulakoru Riimukirjoitus Elementit symbolit Pakana kauppa Puukorut Poronsarvi riipus
KAULANAUHASSA SIIRRETTÄVÄT PUUHELMET

Voimakoru valmistetaan rakkaudella pienissä seitsemän kappaleen erissä, käyttäen materiaalina yhtä poronsarvea, joka on valittu juuri näitä riipuksia varten. Jos oman polun amuletti kutsuu, kaulakoru löytyy verkkokaupasta tästä.


Teksti on ilmestynyt myös Kolmas Silmä Puodin Luonnonmystisessä Ideakirjeessä 03/2023.


Saaga Saarnisola

yrittäjä, kirjoittaja, luontoyhteysopas

Tilaa ja lue ilmaiseksi 🌿

Haluatko automaagisen ilmoituksen uusista jutuista? Ole hyvä.

Saattaisit pitää myös

Kommentoi artikkelia