Shamaanirumpu Voimarumpu Luonnonnoita Shamaani Rumpumatka Shamaanirummulla soittaminen

Ajankohtaista arkisto

Etusivu » Ajankohtaista

Luonnonpakanan ilmoitustaulu: Mitä uutta luonnonkaikkeudessa tai Kolmassilma.net sivustolla? Uutisten, ajankohtaisten asioiden sekä verkkolehden artikkeleiden arkisto.


19.9.2020

Saaga Saarnisola Luonnonpakanan vuodenkierto Kahdeksan elävää vuodenaikaaVuodenaika: Syksy 21.9. – 31.10.

Syksyn vuodenaika alkaa vuosittain päivällä-parilla vaihtelevan syyspäiväntasauksen ajankohdasta ja samalla luonnonkierron sykli vaihtuu Niittokaudesta Lepokauteen.

Syksyllä kun puiden lehdet alkavat värjäytyä punaisiksi tai keltaisiksi, se tarkoittaa, että puut laittavat ikään kuin ”lapun luukulle”. Kuoren alla ja juuristossa sijaitsevat polttoainetankit ovat täynnä, eikä uutta sokeria enää mahdu varastoihin. Tankkauksen puut ovat tehneet auringonvalolla, jonka avulla ne ovat muodostaneet sokeria ja muita varastoaineita. Puu on osannut varautua jo ennalta lokakuisiin syysmyrskyihin, eikä kesän loppuminen tule sille yllätyksenä tai järkytyksenä, vaan luonnollisena elämään kuuluvana asiana.

Pelkästään syksyinen lehtien variseminen ja keväinen puhkeaminen on suuri ihme – se, että puilla on ajantaju, omanlainen tietoisuus ja viisaus. Ne eivät yritä muuttaa tai vastustaa jotain sellaista, joka ei ole muutettavissa. Sen sijaan ne saattavat olla salaa vähän iloisiakin siitä, ettei tarvitse kukoistaa ja todistaa omaa elinvoimaa koko vuoden ympäri.

Samalla ajatusmallilla ihminenkin voi alkaa laittaa sisäistä maailmaansa talviasentoa kohti. Sykli on vaihtunut lepokaudeksi ja sillä on monia upeita piirteitä, kuten turhasta touhottamisesta irti laskeminen. Riemukaskin tekeminen kuluttaa voimavaroja, joten siksi tarvitaan myös hiljaisempia kausia, jolloin on mahdollisuus kääntyä enemmän sisäänpäin kuin antaa ja jakaa itsestään ulkopuolelle.


15.8.2020

Uutta: Arvostelumahdollisuus. Oletko tykännyt Luonnonpakanan verkkolehden artikkeleista tai käynyt ostoksilla verkkopuodissamme? Napsauta meille tähtiä tai kirjoita arvostelu Googlessa


21.6.2020

Saaga Saarnisola Luonnonpakanan vuodenkierto Kahdeksan elävää vuodenaikaaUusi vuodenkierron sykli: Niittokausi 21.6. – 20.9.

Kesän ja keskikesän vuodenaika alkaa vuodenkierron syklin vaihtumisella Kasvukaudesta Niittokauteen. Se kestää seuraavat kolme kuukautta, aina syyspäiväntasaukseen saakka.

Sisäisenä merkityksenä niittokaudella nautitaan ja iloitaan niistä asioista, joita kasvukaudella luotiin. Otetaan vastaan myös uudet mahdollisuudet ja avataan eteen tulevat uudet ovet, koska jokainen meistä on ne ansainnut tekemällä pohjatyötä koko aikaisemman vuodenkierron.

Valo alkaa jo minimaalisen pienin askelin vähentyä, vaikkei sitä vielä rajummin huomaakaan. Tätä ei kannata ottaa huonona uutisena, vaan muistutuksena siitä, että kaikki on tässä ja nyt, myös kesä ja kesämieli.

Niittokaudella on aika poimia runsas sato, jonka olet kylvänyt ja kasvattanut rakkaudella ja lempeydellä, sekä itseä, että muita kohtaan. Seuraa iloa ja mielihyvää kaikessa missä vain voit, koko seuraavat kolme kuukautta.

Lähde / lue lisää: Saaga Saarnisola: Luonnonpakanan vuodenkierto – kahdeksan elävää vuodenaikaa, Kolmas Silmä Publications 2020


15.6.2020

Tiesitkö, että normaali nykyihminen kohtaa päivittäin yli 5000 markkinointiviestiä, digitaalisesti ja fyysisesti? Aikamoista, eikö totta. Jatkossa viestejä saattaa kuitenkin olla yksi vähemmän, sillä Kolmassilma.net ei enää postaa tai mainosta somekanavilla.

Informaatiotulvan yksinkertaistaminen ja omassa elämässä läsnä oleminen on yksi Saagalle tärkeistä arvoista. Siksi myöskään Kolmassilma.netin artikkeleita tai uutiskirjeitä ei ilmesty liukuhihnalta – näin arvoilla on mahdollisuus toteutua molemmin puolin.


27.5.2020

Mistä saa valkoista salviaa? Nyt sitä saa Kolmassilma.netin verkkokaupasta: Yrttisavut ja suitsukkeet. Savuttelemisiin.


17.5.2020

Toinen uudistettu painos suositusta riimujen tulkintaoppaasta on julkaistu! Tästä löydät kätevästi ja nykyaikaisesti riimumerkkien tulkinnat: Saaga Saarnisola: Riimujen tulkinta – riimukivien ikiaikainen viisaus, Kolmas Silmä Publications 2020 (e-kirja)


1.5.2020

Uutta sivustolla: Luonnonpakanan kirjahylly, jossa suositellaan uudempaa ja vanhempaa luettavaa. Aihepiirinä luontoyhteys, luontoperäinen henkisyys, luontomystiikka, myytit, mytologiat, uskomukset, pakanalliset pidot, luonnonnoituus. Käytännönläheinen, yksinkertainen ja merkityksellinen elämä yhdessä luonnon kanssa.


Verkkolehden artikkeleiden arkisto

by Saaga Saarnisola – Kolmas Silmä