Shamaanirumpu Voimarumpu Luonnonnoita Shamaani Rumpumatka Shamaanirummulla soittaminen

Ajankohtaista arkisto

Info » Uutisten arkisto

Tämä on Kolmassilma.netin uutisten arkistosivu, jota ei enää päivitetä. Löydät uusimmat jutut sivuston etusivulta.


7.1.2021

Saaga Saarnisola Luonnonpakanan vuodenkierto Kahdeksan elävää vuodenaikaaVuodenkierron sykli: Puhdistava kausi 21.12. – 20.3.

Sisäisenä merkityksenä puhdistava kausi valmistaa kohtaamaan kasvukauden – tekemään tilaa uudelle kasvulle, joka saapuu kevätpäiväntasauksen aikaan maaliskuussa.

Puhdistavan kauden yksi tarkoitus on putsata ja loppuunsaattaa keskeneräisiä ja epäselviä asioita, jotka jäivät kolmen kuukauden lepokaudella (syyspuolella) odottamaan energisempiä päiviä. Tässä kohtaa saattaa myös huomata, että tuli sittenkin venyttyä tai haalittua liikaa tekemisiä, vaikka piti ottaa rennommin, ja näin ollen keskeneräiset asiat ovat voineet kertaantua isommaksi kuormaksi kuin oli tarkoitus.

Puhdistavan kauden teema on: yksi asia kerralla ja kunnolla alusta loppuun saakka. Asiat tärkeysjärjestykseen ja pieni askel kerrallaan toimeen. Kolmen kuukauden päästä voi taianomaisesti huomata, kuinka moni asia suttaantui syklin varrella juuri kuten pitikin, ellei jopa paremmin.

Puhdistavalla kaudella on erityisen mukavaa poltella energioita puhdistavia yrttisavuja tai suitsukkeita. Yksi perinteisimmistä on valkoinen salvia, joko nippuina tai kiinteänä suitsukkeena.

Lähde / lue lisää: Saaga Saarnisola: Luonnonpakanan vuodenkierto – kahdeksan elävää vuodenaikaa, Kolmas Silmä Publications 2020


11.12.2020

Luonnonpakana Haltijaovi Tonttuovi Haltijaperinne Tonttu-usko Kolmas Silmä Saaga Saarnisola

Haltijoiden maailma voi olla hauska avain haltioituneeseen eloon

Maailma jossa me nykyihmiset elämme, on loppujen lopuksi melko kylmä paikka, tarkoittamatta nyt säätiloja. Vaikkei kaikki olekaan ennenvanhaan ollut paremmin, millaista mahtaisi olla, jos ikivanha suomalainen haltijausko olisi edelleen normaali osa elämää? Esimerkiksi Islannissa haltijoiden maustama todellisuus ilahduttaa arkipäivää vielä nykyäänkin. Lue koko juttu Kolmassilma.net Puodin uutiskirjeestä tästä »


10.11.2020

Luonnonpakana RetkipaikassaLuonnonpakanan vuodenkierto e-kirja on esitelty Retkipaikka -sivustolla. Lue Jonna Saaren kirjoittama juttu tästä: Hoksasitko, että uusi vuosi alkoi juuri? Luonnonpakanan vuodenkierto tuo vanhat perinteet nykypäivään ja kehottaa etsimään iloa pimeästäkin (retkipaikka.fi 5.11.2020)


28.10.2020

Kolmas Silmä PuotiVerkkopuotimme kasvaa ja kehittyy. Kolmassilma.netin kauppasivulta löydät nyt mm. tuotteiden asiakaskokemuksia sekä voit katsoa videolta millaiselta Riimukivet Natural by Saaga Saarnisola näyttävät luonnossa. Mukana myös riimujen tulkintoja.


19.9.2020

Saaga Saarnisola Luonnonpakanan vuodenkierto Kahdeksan elävää vuodenaikaaVuodenaika: Syksy 21.9. – 31.10.

Syksyn vuodenaika alkaa vuosittain päivällä-parilla vaihtelevan syyspäiväntasauksen ajankohdasta ja samalla luonnonkierron sykli vaihtuu Niittokaudesta Lepokauteen.

Syksyllä kun puiden lehdet alkavat värjäytyä punaisiksi tai keltaisiksi, se tarkoittaa, että puut laittavat ikään kuin ”lapun luukulle”. Kuoren alla ja juuristossa sijaitsevat polttoainetankit ovat täynnä, eikä uutta sokeria enää mahdu varastoihin. Tankkauksen puut ovat tehneet auringonvalolla, jonka avulla ne ovat muodostaneet sokeria ja muita varastoaineita. Puu on osannut varautua jo ennalta lokakuisiin syysmyrskyihin, eikä kesän loppuminen tule sille yllätyksenä tai järkytyksenä, vaan luonnollisena elämään kuuluvana asiana.

Pelkästään syksyinen lehtien variseminen ja keväinen puhkeaminen on suuri ihme – se, että puilla on ajantaju, omanlainen tietoisuus ja viisaus. Ne eivät yritä muuttaa tai vastustaa jotain sellaista, joka ei ole muutettavissa. Sen sijaan ne saattavat olla salaa vähän iloisiakin siitä, ettei tarvitse kukoistaa ja todistaa omaa elinvoimaa koko vuoden ympäri.

Samalla ajatusmallilla ihminenkin voi alkaa laittaa sisäistä maailmaansa talviasentoa kohti. Sykli on vaihtunut lepokaudeksi ja sillä on monia upeita piirteitä, kuten turhasta touhottamisesta irti laskeminen. Riemukaskin tekeminen kuluttaa voimavaroja, joten siksi tarvitaan myös hiljaisempia kausia, jolloin on mahdollisuus kääntyä enemmän sisäänpäin kuin antaa ja jakaa itsestään ulkopuolelle.

Lähde / lue lisää: Saaga Saarnisola: Luonnonpakanan vuodenkierto – kahdeksan elävää vuodenaikaa, Kolmas Silmä Publications 2020


21.6.2020

Saaga Saarnisola Luonnonpakanan vuodenkierto Kahdeksan elävää vuodenaikaaUusi vuodenkierron sykli: Niittokausi 21.6. – 20.9.

Kesän ja keskikesän vuodenaika alkaa vuodenkierron syklin vaihtumisella Kasvukaudesta Niittokauteen. Se kestää seuraavat kolme kuukautta, aina syyspäiväntasaukseen saakka.

Sisäisenä merkityksenä niittokaudella nautitaan ja iloitaan niistä asioista, joita kasvukaudella luotiin. Otetaan vastaan myös uudet mahdollisuudet ja avataan eteen tulevat uudet ovet, koska jokainen meistä on ne ansainnut tekemällä pohjatyötä koko aikaisemman vuodenkierron.

Valo alkaa jo minimaalisen pienin askelin vähentyä, vaikkei sitä vielä rajummin huomaakaan. Tätä ei kannata ottaa huonona uutisena, vaan muistutuksena siitä, että kaikki on tässä ja nyt, myös kesä ja kesämieli.

Niittokaudella on aika poimia runsas sato, jonka olet kylvänyt ja kasvattanut rakkaudella ja lempeydellä, sekä itseä, että muita kohtaan. Seuraa iloa ja mielihyvää kaikessa missä vain voit, koko seuraavat kolme kuukautta.

Lähde / lue lisää: Saaga Saarnisola: Luonnonpakanan vuodenkierto – kahdeksan elävää vuodenaikaa, Kolmas Silmä Publications 2020


15.6.2020

Tiesitkö, että normaali nykyihminen kohtaa päivittäin yli 5000 markkinointiviestiä, digitaalisesti ja fyysisesti? Aikamoista, eikö totta. Jatkossa viestejä saattaa kuitenkin olla yksi vähemmän, sillä Kolmassilma.net ei enää postaa tai mainosta somekanavilla.

Informaatiotulvan yksinkertaistaminen ja omassa elämässä läsnä oleminen on yksi Saagalle tärkeistä arvoista. Siksi myöskään Kolmassilma.netin artikkeleita tai uutiskirjeitä ei ilmesty liukuhihnalta – näin arvoilla on mahdollisuus toteutua molemmin puolin.


17.5.2020

Toinen uudistettu painos suositusta riimujen tulkintaoppaasta on julkaistu! Tästä löydät kätevästi ja nykyaikaisesti riimumerkkien tulkinnat: Saaga Saarnisola: Riimujen tulkinta – riimukivien ikiaikainen viisaus, Kolmas Silmä Publications 2020 (e-kirja)


1.5.2020

Uutta sivustolla: Luonnonpakanan kirjahylly, jossa suositellaan uudempaa ja vanhempaa luettavaa. Aihepiirinä luontoyhteys, luontoperäinen henkisyys, luontomystiikka, myytit, mytologiat, uskomukset, pakanalliset pidot, luonnonnoituus. Käytännönläheinen, yksinkertainen ja merkityksellinen elämä yhdessä luonnon kanssa.

by Saaga Saarnisola – Kolmas Silmä