Kalukukkaro Kokopelli Musta 6×11

24,90  sis.alv

Itselle lämmikkeeksi tai hauskaksi lahjaksi.

Hieman erilainen rohtopussi. Pehmeä virkattu pussukka noin 6 x 11 cm, neulos joustaa hieman. Rapulukolla irrotettava metallinen Kokopelli charmi. Solmittavat virkatut nyörit, nauhojen pituus noin 70 cm (x 2).

Materiaalit: Kotimainen merseroitu puuvillalanka, kiinnityslenkit ruostumatonta terästä

Varasto loppu

Ilmoita kun jälleen varastossa

Tuotetunnus (SKU): kalkuk-mus-1 Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

Käsintehty Suomessa. Tekijä Saaga Saarnisola.

Kalukukkaro on valmistettu konepestävästä langasta, pesuohje 60 astetta. Pussukkaa voi kantaa myös kaulassa rohtopussin tapaan.

Huom. Tällä tuotteella ei ole palautus- tai vaihto-oikeutta.

Kalukukkaron käyttö

“Kalukukkaro on lieriömäinen tai pussia muistuttava vaatekappale, joka laitetaan miesten housujen haarojen eteen peittämään sukuelimet. Se kiinnitettiin housuihin nauhoilla, napeilla tai muilla menetelmillä. Kalukukkaro oli tärkeä vaatekappale Euroopassa 1400- ja 1500-luvuilla.”

Miesten housut olivat yleensä lahkeista hyvin peittäviä, mutta avoimia haarojen kohdalta, jolloin sukuelimet roikkuivat takin alla paljaana. Ratkaisuksi keksittiin säädyllisyyden vuoksi kalukukkaro, joka myöhempinä aikoina kiellettiin säädyttömänä.

Kalukukkaroiden kultakaudella niitä alettiin muotoilla sukuelimiä korostaviksi mm. toppauksien avulla, ja kukkaroiden koon kasvaessa kalukukkaroissa kuljetettiin myös muita tavaroita kuten nuuskaa ja kolikoita.

Lähteet: Wikipedia

Tuotteen tekijästä

Saaga Saarnisola on luonnonläheisesti työskentelevä yrittäjä, kirjoittaja, koruntekijä, poronsarvien sorvaaja, riimunkaivertaja, luontoyhteysopas, Luonnonpakana® brändin perustaja ja Kolmas Silmä Puodin pitäjä.

Toimitus

Toimitamme tilauksesi postiin 1-2 arkipäivän sisällä

Apuja ja palaute

Lähetä kysymys tästä tuotteesta: