Medicine bagin käyttö

Medicine bag Taikapussi Noitapussi Tietäjän kukkaro Poppamiehen pussukka Shamaanin lääkelaukku Mojo medicine bag Luonnonmystiikka

Medicine bag, tietäjän kukkaro, taikapussi, poppamiehen pussukka, noitapussi, shamaanin lääkelaukku, massi, rohtopussi. Erilaisten taikaesineiden säilytykseen tarkoitetulla pussilla on ollut monta nimitystä, ulkomuotoa sekä spesiaaleja piirteitä eri luonnonuskomusten ja luonnonkansojen keskuudessa, myös suomalaisessa samanismissa.

Rohtopussi on ollut tärkeä ja pyhä pussukka, jota on usein pidetty joko vyötäröllä tai kaulassa, ja siten myös turvassa ja käyttäjän käden ulottuvilla. Tänä päivänä luonnonpakanan rohtopussiin voi yksinkertaisimmillaan sujauttaa pieniä voimaesineitä omien mieltymysten mukaan:

Medicine bag voi toimia vähän kuin amuletti. Laita rohtopussiin esimerkiksi voimakivi, riimutalismaani, yrttejä tai kuivattuja kasvinosia joita tunnet tarvitsevasi juuri nyt. Uskomuksien mukaan kaulapussukan kantaminen sydämen lähellä voi luonnonvoimien kautta vaikuttaa toivottuun asiaan tai viedä elämänpolulla suotuisaan suuntaan.

Kts. myös artikkelimme Medicine bag aka Rohtopussi: Kuljeta mukanasi voimakiveä, salaista onnen amulettia tai muita taikakaluja

Näytetään kaikki 14 tulosta

Näytetään kaikki 14 tulosta