Tyopoyta iMac

Talous-ja liiketoiminnan konsultointi

Liiketoimintakonsultointia maailmaa parantaville yrittäjille

Saaga SaarnisolaHei! Olen Saaga Saarnisola, paikkariippumaton yrittäjä ja multitalentti moniottelija, jolla on pitkän linjan Talouspäällikön esimiestason tausta. Minulla on jo omat missioni*, joita toteutan kaikessa toiminnassani ihan joka päivä. Siksi voin auttaa myös sinua toteuttamaan sun omia tarkoituksia ja tavoitteita.

Tarjoan aidosti merkityksellisiä asioita tekeville yrittäjille / yrityksille / yhteisöille käytännönläheistä ja ymmärrettävää talous- ja liiketoimintakonsultointia ilman kapulakieltä.

Ne tylsät, ärsyttävät ja rasittavat taloushallinnolliset asiat on yksi voimallinen työkalu, siinä missä sorvikin. Kokonaisuus koostuu monesta palasesta, joista jokaisella voi ohjata hommaa haluttuun suuntaan, myös niillä tylsillä jutuilla. Työkaluista tai potentiaalisista mahdollisuuksista ei kuitenkaan ole paljon iloa, jollei niitä käytetä.

Esimerkiksi rutiininomaisen kirjanpidon ja veroilmoituksen voi opetella ja toteuttaa automaattisilla ohjelmilla (joita minäkin suosittelen), mutta tiedätkö onko juuri sinun toimintasi yksilölliset mahdollisuudet käytetty niissä? Entä käytätkö budjetointia ja tulosseurantaa yhtenä välineenä, jonka avulla pääset maaliin? (pienyrittäjänkin kannattaa panostaa tähän, koska myös budjetoinnin avulla voi saada oivalluksia, jotka kasvattavat suoraan liikevaihtoa).

Tai mitä tykkäät vaikkapa arvonlisäveroverosta – onko se ketterä kaverisi, vai onko ALV sinulle verottajan luoma kärmes, joka vie tuhkatkin pesästä? Tietyissä tapauksissa arvonlisävero voi jopa tuottaa sinulle päin, eikä päinvastoin.

Tulot ja tuotot kiinnostaa, mutta moisten kommervenkkien selvittely ei. Miksi ihmeessä tuhlaisitkaan tunteja numeroilla käyviin esteratoihin, kun voit käyttää aikasi paljon iloisemminkin?

Minulle liiketoiminnan ja verotuksen kiemurat ovat tuttua kauraa, suhteutettuna myös kirjanpidon yksityiskohtiin, eikä tyhmiä tai liian pieniä kysymyksiä ole olemassa. Isommat ovet aukeavat usein nimenomaan pienillä ratkaisuilla, pieni askel kerrallaan.

Homman voi myös ihan kaiken kokoisissa yrityksissä pohjata isompaan kuvaan ja oman elämän tavoitteisiin. Se taas toimii näin: sinä kerrot vapaamuotoisesti ja simppelisti mihin tahtoisit toimintasi johtavan, mikä on juuri sinulle tärkeintä ja minä kerron sinulle keinot ja kokonaisuuden sovittamisessa huomioitavat asiat.

Voin olla tukenasi joko kertaluontoisesti tai vakituisemmin, vain kysymyksen päässä. Lähtökohtaisesti suosin erityisesti pienyrittäjiä ja yksinyrittäjiä, koska ihan jokainen meistä voi muuttaa maailmaa, ilman suurien koneistojen taustavoimia tai turvaverkkoja.

Kyllä, valitsen asiakkaani.

Olen menneisyydessä työskennellyt esimiestehtävissä isoissa konserniyrityksissä ja jättänyt sen polun jo vuosia sitten omien arvojen kuperkeikan vuoksi. En tahdo tehdä asioita pelkästään rahan takia tai osallistua tekemiseen ja luomiseen, jossa toiminnalla tai päämäärillä ei ole todellista merkityksellisyyttä joko ihmisille tai tälle pallolle.

Näin voin itse olla se valo, jonka tahtoisin maailmassa nähdä.

Jos sanomani puhuttelee, ota yhteyttä, joko sähköpostilla tai alempaa löytyvällä pikalomakkeella. Toimin paikkariippumattomasti sähköisiä kanavia pitkin, esimerkiksi Skypen ja sähköpostin kautta.

Ystävällisesti,

saaga-allekirjoitus

Saaga Saarnisola
kolmassilma.tmi(at)gmail.com

Kolmas Silmä
y-tunnus 2844056-9
alv-tunnus FI28440569

*) Missio = miksi yritys on olemassa ja mitä sen toiminnalla halutaan saavuttaa, mikä on kyseisen yrityksen ”elämän tarkoitus” ja olemassaolon syy. Missio on tavallaan enemmän läsnä nyt heti, siinä missä visio viittaa tulevaisuuteen, eli missä halutaan olla tietyn ajanjakson päästä. Visio taas saavutetaan ohjaamalla päivittäistä toimintaa kohti visiota. Eli pelkkä tavoitteen päättäminen ei tee sitä todeksi, vaan toteuttaminen vaatii monen eri osasen laittamista samaan putkeen, jolloin ne palvelevat sekä toisiaan, että tavoitetta. Yksinkertaista mutta totta.


Paljonko ratkaisut maksavat?

Konsultoinnin hinnoittelu sopimuksen mukaan tunti-, urakka- tai projektiluontoisesti, alkaen 40 eur/h + alv.

Kartoituskeskustelu, joka on samalla ensimmäinen konsultointi, ei velvoita kumpaakaan osapuolta ja maksaa nolla euroa.


Referenssit

Joitakin vakituisia asiakkaitani:

Elinvoimaa mehuista
Kuudesaisti.net
Kuudes Aisti Auttajat
Kuudes Aisti Puoti
Meedio Marjaana Kaakinen
Neiti Näpsä
Rumpu-ukko

Toimin myös myyntipäällikkönä Kuudesaisti.netin mediamyynnissä.


star-yellow

”Olen tehnyt Saagan kanssa yhteistyötä jo useiden vuosien ajan ja on ollut äärimmäinen helpotus, kun langan päässä on asiantuntija, jolta voi kysyä talous- ja verotusasioissa neuvoa ja sen jälkeen jopa itse ymmärtää, mistä on kyse! Se että voi kääntyä Saagan kaltaisen ammattilaisen puoleen, on todella suuri apu, niin ajallisesti kuin omalle mielenrauhallekin. Netistä löytyy toki kaikenmoista palstaa, mutta kun ei tiedä, kuka siellä vastaa, niin ei niihin ole luottamista.

Työskentely Saagan kanssa on helppoa ja mutkatonta. Hän on ahkera, ammattitaitoinen, tarkka ja joustava persoona, jota voin lämpimästi suositella. Ja sitä paitsi, Saagalla on myös rutosti huumorintajua, mikä on iso plussa.”

– Sari Autere, yrittäjä, Kuudesaisti.net


Ota yhteyttä

Pistä rohkeasti viestiä joko alla olevalla lomakkeella tai lähetä minulle vapaamuotoista sähköpostia osoitteeseen
kolmassilma.tmi(at)gmail.com.


Lähetä viesti

☑️ Kyllä kiitos, olisin kiinnostunut uusista näkökulmista ja yksinkertaisista ratkaisuista, jotka juuri minä voin toteuttaa heti. En sitoudu mihinkään tai päädy postituslistalle.

Kiitos viestistäsi! Palaan henkilökohtaisesti asiaan niin pian kuin mahdollista.


konsultin-assistentti
Minulla on myös ruokapalkalla työskenteleviä assistentteja.

by Saaga Saarnisola – Kolmas Silmä