Feenix-lintu symboli

Feenix lintu nousee tuhkasta Feeniks lintu luonne Fenix lintu tarina symboliikka Feenix merkitys myytti mytologia

Feenix-lintu symboloi tuhkasta nousemista. Feeniks on myyttien tulipunainen lintu, joka syntyy uljaana siivet auki palaneiden raunioiden keskeltä. Feenixin elementit ovat Tuli ja Tuuli ja voima Henkinen uudelleensyntyminen.

Feeniks on ikivanha myyttinen lintu, josta tunnetaan tarinoita ja taideteoksia aina 1500 eKr. ajalta saakka. Feenix on todennäköisesti peräisin muinaisesta Egyptistä tai Lähi-idästä, mutta saman tyyppisiä yliluonnollisia lintuja on liikkunut myös monissa muissa kulttuureissa. Kaikkinensa Feenix on symboloinut mm. uudestisyntymistä, toivoa, kuolemattomuutta, paranemista ja ikuista tulta.

Feenixin ulkoasu kuvataan usein suureksi värikkääksi linnuksi, joka muistuttaa hieman kotkaa tai riikinkukkoa. Värityksessä esiintyy punaista, purppuraa ja keltaista, symboloiden nousevaa aurinkoa sekä tulta.

Myyttien mukaan Feenix on ainutlaatuinen lintu, joka elää useita satoja vuosia. Lopun lähestyessä se tekee itselleen pesän ja iskee nokkaansa kiveen, josta syttyy liekkejä. Heiluttamalla siipiään kuin palkeita se sytyttää pesänsä ja itsensä tuleen. Tapahtuman taika on, että heti kun Feenix kuolee liekkeihin, se syntyy uudelleen omasta tuhkastaan. Näin ollen, kuten sanonta kuuluu, Feeniks nousee tuhkasta ja lähtee lentoon siivet auki.

Sanotaan myös, että Feenixin kyynelillä on parantavia voimia ja sen läheisyydessä ei voi olla muuta kuin rehellinen. Jatkuvasti muuttuva Feeniks edustaa ajatusta, että loppu on vasta alkua. Kuten tämä myytti, Feenix syntyy aina uudelleen ja uudelleen myös ihmisten tarinoissa ja kokemuksissa.

Teksti: Saaga Saarnisola
Lähteet: UniGuide, Ancient Origins
Julkaistu ensimmäiseksi Kolmas Silmä Puoti verkkokaupan uutiskirjeessä

Feenix-lintu voimaeläimenä

“Feenix-linnun voimaa kohtaamme silloin, kun elämämme on kaikkein vaikeinta. Kaikki tuntuu kaatuvan päällemme ja tulee tunne totaalisesta luhistumisesta. Feenix on kuitenkin se, joka pitää yllä sisäistä kipinäämme. Kaikesta vaikeasta huolimatta tämä kipinä alkaa jälleen hehkua yhä voimakkaammin ja tästä hehkusta heräämme eloon.

Feenixin ilmaantuessa olemme hyvin isojen henkisten haasteiden edessä. Elämämme on ajautumassa tilaan, joka ei enää tyydytä meitä. Joudumme ehkä tekemään isoja muutoksia elämässämme ja ne eivät ole helppoja.” – Markku Backman kirjassa Voimaeläimet – syvä yhteys (Whizhealer, 2019)

Näytetään ainoa tulos

Näytetään ainoa tulos