Suitsukepihkan käyttö

Suitsukepihkan käyttö Pihkasuitsuke merkitys Hartsi suitsuke polttaminen

Suitsukepihkan symboliset merkitykset ja käyttö

Sana suitsuke (incense) juontuu latinan sanasta “incendere”, joka tarkoittaa “poltettavaa” (“to burn”). Kautta aikain suitsukkeita on käytetty paitsi miellyttävän tuoksun välittäjänä, myös seremonioissa, rituaaleissa, hyönteisten karkotuksessa, aromaterapiassa, meditaation aikana, ja niin edelleen. Tutkijoiden mukaan ihan ensimmäiset suitsukkeena käytetyt antimet ovat todennäköisesti olleet tiettyjen puiden palaset, jotkut marjat, juuret sekä juurikin hartsit, joita sanotaan suitsukepihkaksi.

Suitsukehartsia on käytetty jo vuosisatojen ajan pyhien rituaalien yhteydessä ja pihkojen polttamisen on uskottu myös edistävän paranemista ja nuorentumista. Suitsukehartsit valmistetaan pienistä pihkapalleroista, jotka kuivataan ja murennetaan suitsuketarkoituksiin sopivaksi. Erilaisia suitsukepihkoja käytetään mm. stressin lievittämiseen, kadonneen energian metsästykseen, henkiseen puhdistautumiseen ja chakrojen tasapainotukseen. Suomalaisena metsäläisenä uskaltaisimme suositella myös hyttysmyrkyksi hyttyssavun sijaan.

Miten suitsukepihkaa (hartsia) poltetaan?

Suitsukehartsin lisäksi tarvitaan tulen kestävä astia ja suitsukehiiliä. Jos astiassa on hiilelle tarkoitettu verkko, aseta suitsukehiili verkon päälle, tai vaihtoehtoisesti / tarvittaessa käytä astian pohjalla suitsukehiekkaa tai vastaavaa ja laita hiili hiekan tai pienien kivien päälle. Sytytä suitsukehiili hiilen reunasta ja odota muutama sekunti että hiili alkaa muuttua harmahtavaksi.

Sytyttämisen jälkeen ripottele suitsukepihkaa hiilen päälle vähän kerrallaan. Hartsin kuuluu palaa kytemällä / sulamalla, jolloin se päästelee suitsukemaista savua. Monet pihkat savuavat melko reilusti, joten myös reilu ilmanvaihto ja tuuletus on sisätiloissa suitsutellessa tarpeen. Anna suitsukehiilen palaa loppuun ja jäähtyä riittävän kauan ennen tuhkan hävittämistä. Huomioi käsittelyssä myös mahdollinen astian kuumeneminen.

Teksti: Saaga Saarnisola
Julkaistu ensimmäiseksi Kolmas Silmä Puoti verkkokaupan uutiskirjeessä

Näytetään kaikki 6 tulosta

Näytetään kaikki 6 tulosta