Vaskikäärme Kaulakoru Ukonkirves (2,8 cm) pronssia + rasia

46,00  sis.alv

Suomalainen mytologiakoru.

Käsintehdyssä riipuksessa Ukonkirves symboli, korkeus 2,8 cm. Musta säädettävä kaulanauha. Kaulakoru toimitetaan pehmustetussa korurasiassa.

Materiaalit: Riipus pronssia (sisältää kuparia ja tinaa, päällä metallilakka), vahattu puuvillanyöri

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): vaskik-ukp Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

Käsintehty Suomessa by Johanna Iso-Järvenpää, Korupaja Vaskikäärme. Johanna on muinaistekniikan artesaani, muotoilija, artenomi ja koruseppä.

Symboliset merkitykset

“Ukkosen jumalan asetta esittävää kaulakorua on kannettu usein Pohjois-Euroopan alueella. Tapa oli varsin yleinen merovinkiaikana ja viikinkien päivinä, eivätkä edes ristiretket sitä vähentäneet. Ukon vasara tai kirves (taikka nauhakeraamikulttuurin tyyliin vasarakirves) onkin tyylillistä ja temaattista sukua Thorin Mjölnirin lisäksi balttilaisen Perkunas-jumalan kirveelle, sekä myös Herakleen nuijalle.

Ukonkirves on perinteisesti otettu avuksi ukonilman nostattamisessa, helpottamaan synnytyksessä, sekä ajamaan metsäriistaa. Kaikkien sukupuolien äijäkoru, siis.” – Vaskikäärme

Korupaja Vaskikäärme

Vaskikäärme on naantalilainen pienyritys, joka jatkaa Lounais-Suomen tuhatvuotisia perinteitä omaleimaisten korujen suunnittelussa ja valmistuksessa. Aiheiden innoittajista merkittävimmät ovat arkeologiset muinaislöydöt ja muut historialliset lähteet, sekä paikallinen luonto. Pajan tuotteet tehdään hopeasta ja pronssista, käsityönä ja lähituotantona, reilun kaupan ja kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.

Toimitus

Toimitamme tilauksesi postiin 1-2 arkipäivän sisällä

Apuja ja palaute

Lähetä kysymys tästä tuotteesta: