Julkaistu Jätä kommentti

Yhteys omaan luontoosi: Pohjolan voimaeläimet – kirja ja voimaeläinkortit

Pohjolan voimaeläimet Voimaeläinkortit Maaretta Tukiainen Markus Frey Tuuma kustannus Voimaeläimenä Susi Karhu Sudenkorento Luonnonmystiikka Oraakkelikortit

HENKISEN TYÖKALUPAKIN TEROITUSVÄLINEET

Maaretta Tukiaisen ja Markus Freyn uutuuskirja Pohjolan voimaeläimet ja siihen liittyvät voimaeläinkortit puhuttelevat luonnoneläinten viesteillä. Kuka siivekäs muistuttaa intuition voimasta? Ken osaa parhaiten avata elämän solmut? Entä mitä ihmettä paikalle saapuneet sudenkorennot pyysivät minulta ja miten se tähän liittyy?

Yhteistyössä: Tuuma-kustannus *

Teksti: Saaga Saarnisola

Saaga SaarnisolaPidän ajattelumallista, jossa yksilölliset ominaisuudet ovat vahvuuksia ja voimavaroja, ilman että niitä arvotetaan jollain muulla tavalla. Nämä ”voimat” taas ovat työkaluja, joita otetaan pakista erilaisten tilanteiden tullen. Joskus tarvitaan eniten kestävyyttä tai ongelmanratkaisukykyä, joskus leikkisyyttä tai huolettomuutta ja niin edelleen.

Minusta jokaisella meistä on laaja työkalupakki jo luonnostaan. Myös luonto voi auttaa ottamaan niitä käyttöön, jos ne ovat päässeet pölyttymään tai ruostumaan. Tällainen ajatus minulla nousi näiden koskettavien uutuuksien kokonaisuudesta, joka voisi olla kuin ”työkalujen teroitusvälineet”, jotka ottaa oman pakkinsa kyytiin.

Pohjolan voimaeläimet -kirja:

”Pohjolan voimaeläimet on tietokirjailija Maaretta Tukiaisen ja graafinen suunnittelija Markus Freyn uudelleentulkinta muinaisten suomalaisten eläimiin liittyvistä uskomuksista. Tunteisiin vetoavien tarinoiden sekä mystiikkaa ja voimaa henkivien kuvitusten kautta Pohjolan myyttinen maailma herää erityislaatuisella tavalla henkiin. Kirjan luettuasi näet eläimet ja itsesi uusin silmin.”

Pohjolan voimaeläinkortit:

”Eläimiin liittyvä tieto on paketoitu 40 korttiin arjen inspiraatioksi. Kustakin eläimestä on kortissa nimi, kyseisen eläimen voima ja minämuodossa oleva voimalause. Korttien avulla voi tutkia itsessään piileviä eri puolia.”

Tuuma-kustannus 09/2018

Tukiainen & Frey: Pohjolan voimaeläimet Voimaeläinkortit ja Voimaeläinkirja

Kirja ja kortit ovat erilliset, mutta tukevat saumattomasti toisiaan.

Tukiainen & Frey: Pohjolan voimaeläimet Voimaeläinkortit ja Voimaeläinkirja

Kirjan pääosissa ovat luonnoneläimet oman identiteetin vahvistajana. Niiden lisäksi teoksessa on mukavasti tietoa myös Pohjolan myyteistä ja mytologioista ylipäätään.

Tukiainen & Frey: Pohjolan voimaeläimet Voimaeläinkortit ja Voimaeläinkirja

Korttien mukana tulee selkeät ja yksinkertaiset ohjeet sekä vinkkejä, kuinka niitä voi käyttää. Joko oman elämän tukena, tai ammattilaiskäytössä ryhmien kanssa tai yksilöohjauksessa.

Tukiainen & Frey: Pohjolan voimaeläimet Voimaeläinkortit ja Voimaeläinkirja

Tanakassa kirjassa on kustakin voimaeläimestä minä-muotoinen kurkistus eläimen kuvitteelliseen ajatusmaailmaan, pähkinänkuorellinen tietoa eläimen ominaisuuksista ja elintavoista, ja vielä tietopaketti kuhunkin luonnoneläimeen liittyvistä kansanuskomuksista ja myyttisistä merkityksistä.

Tukiainen & Frey: Pohjolan voimaeläimet Voimaeläinkortit ja Voimaeläinkirja

Ankerias kertoo:

”Sellainen kameleontti!”
Muistan tuon lauseen yhä. Ne tarkoittivat sillä minua – sitä, miten monta eri vaihetta olin käynyt läpi, miten värini ja muotoni olivat muuttuneet, miten olin asunut eri paikoissa eri puolilla maailmaa ja miten kaikin tavoin monenlainen olin. Siitä, miten ne sen sanoivat, saattoi päätellä, ettei se tosiaankaan ollut hyvä asia. ”Mikä se oikein luulee olevansa?”

Olin kuullut sen ennenkin. Tällaisia sanoja viljelivät ne, jotka elivät ennakoitavaa, takuuvarmasti samanlaista elämää kuin olivat edellisenäkin päivänä eläneet. Niiden maailmassa sellainen kuin minä olin uhka. Minä muistutin siitä, että voisi valita toisin. Jos jonain päivänä tunnistaisi sisällään roihuavan kaipuun Karibian pohjoispuoleiselle merelle, voisi lähteä. Voisi aivan hyvin tehdä niin. Tai jos tahtoisi vaihtaa värinsä keltaisesta hopeiseksi, senkin voisi tehdä. Noin vain ilman draamaa.

Sellainen pelottaa. Se herättää ajatuksen: mitä jos minä oikeasti haluankin jotain muuta kuin tätä, minkä keskellä olen uinut jo vuosia tai koko elämäni? Ei helvetti.

”Takinkääntäjä!”
Juuri se minä olen. Vaihdan suuntaa, kun haluan. Olen eri mieltä, jos tahdon. Voin olla sitä tai tätä. Ihan sama, mitä sanot. Tällainen minä olen.

– taiteellinen tulkinta ankeriaan sisäisestä kokemusmaailmasta, kirjassa Pohjolan voimaeläimet

Tukiainen & Frey: Pohjolan voimaeläimet Voimaeläinkortit ja Voimaeläinkirja

Hyönteisetkin ovat varsin mielenkiintoisia olentoja. Esimerkiksi sudenkorento valoa vasten kiiluvine siipineen on herkkä, vahva, mestarillinen ja kaunis.

Tiesitkö muuten, että osa korentolajeista elää vain yhden päivän tai ei sitäkään? Sen yhden päivän aikana ne huristavat tutkimassa maisemia, etsivät puolison, rakentavat kodin, perustavat perheen ja illan tullen siirtyvät manan majoille. Onnellisena hetkestä ja hetkessä, ilman murheen häivääkään.

Siitä voi ihminenkin ihan hyvin ottaa ohjenuoran pätkän ja ajatella (lopulta aika lyhyttä) elämäänsä ”yhtenä päivänä”. Mitä tuona päivänä kannattaa tehdä tai kelailla?

Tukiainen & Frey: Pohjolan voimaeläimet Voimaeläinkortit ja Voimaeläinkirja Sudenkorento

Sudenkorennot olivat vahvasti läsnä, kun luin voimaeläinkirjaa pihapiirimme tulistelupaikan kivipaaseilla istuskellen. Ainakin täällä susirajalla päin niitä pörrää juuri nyt runsaasti, kuin minikokoisia helikoptereita etsintäpartiossa.

Kuvatessani samassa paikassa voimaeläinkortteja, sudenkorennot hakeutuivat ihan lähelleni parkkiin, parhaimmillaan neljä tyyppiä yhtä aikaa. Tuli tunne, kuin ne olisivat sanoneet ”kuvaa meitä! kirjoita meistä!”.

No tottahan toki. Kiitin, että saatiin tavata heidän elinaikanaan ja tein työtä käskettyä.

Tukiainen & Frey: Pohjolan voimaeläimet Voimaeläinkortit ja Voimaeläinkirja Sudenkorento

Vaikka elämä on lyhyt, se voi olla onnellinen ja täysi sellaisena kuin se on.

Tukiainen & Frey: Pohjolan voimaeläimet Voimaeläinkortit ja Voimaeläinkirja

Jos katsoo luontoa ja luonnoneläimiä toisesta vinkkelistä, voi nähdä myös itsensä uusin silmin. Mitä tarvitsetkin, saatat löytää luonnosta oivalluksen siihen.

Pohjolan voimaeläimet -kirjaa sekä Pohjolan voimaeläinkortit -pakkaa voi ostaa pohjolanvoimaelaimet.fi -sivustolta, Tuuma-kustannuksen kotisivuilta tai muista kirjakaupoista.

Tukiainen & Frey: Pohjolan voimaeläimet Voimaeläinkortit ja Voimaeläinkirja

* Kirja ja kortit saatu kustantajalta.

Kts. tästä Kirjan sisällys ja Kirjan esipuhe (tuumakustannus.fi)


Saaga Saarnisola on Kolmassilma.netin päätoimittaja, ihminen, yrittäjä, kirjoittaja, luontoyhteysopas, Luonnonpakana® brändin perustaja, Kolmas Silmä Puodin pitäjä ja ennenkaikkea luonnon viitoittaman sisäisen viisauden nöyrä tuntija. Uusanimisti ja omasta mielestään myös itsenäiseksi ”luonnonnoidaksi” syntynyt. Kotioloissa harrastaa yksinkertaistamista, eläinkommunikointia, luontoyhteydessä eloa ja lintujen & kissojen hyysäämistä.


Kirjahylly

Esittelemme Luonnonpakanan verkkolehden artikkeleissa teoksia, jotka sopivat Luonnonpakanan kirjahyllyyn.

Tilaa ja lue ilmaiseksi 🌿

Haluatko automaagisen ilmoituksen uusista jutuista? Ole hyvä.

Saattaisit pitää myös

Kommentoi artikkelia