Riimukivien käyttö

Riimujen tulkinta Riimujen merkitykset Miten riimuja tulkitaan tai luetaan Viikinki riimut Vanhempi futhark Riimukivet Riimerkkijärjestelmä

Jo muinaiset viikingit käyttivät riimukiviä asioiden ja tapahtumien luonnollisen kulun oivaltamiseen sekä mystiseen ennustamiseen. Riimut voivat palvella niin oraakkelina, oman intuition oppaana, myyttisinä taikamerkkeinä, päivän suunnan näyttäjinä kuin vaikkapa voimallisena sisustuselementtinä.

Symboliset merkitykset

Riimukivillä viitataan paitsi muinaisiin kivipaaseihin, myös erityiseen riimujärjestelmään, joka on merkitty joko pieniin kiviin tai puisiin nappuloihin. Tällaiset riimukivet muodostavat ikään kuin oman metakielen, jonka avulla voi ilmentää merkityksiä, joihin tavanomainen kieli tai päivätietoisuus ei pysty.

Riimujen käyttö ja lukeminen on aina ollut hyvin käytännönläheistä ja konkreettisempaa kuin esimerkiksi astrologia tai numerologia, vaikka muinaisina aikoina riimuja on hyödynnetty myös maagisina merkkeinä, joiden välityksellä on kommunikoitu jumalien kanssa.

Riimut ovat kertoneet vastauksia niin arkipäivän kysymyksiin kuin elämän ja kuoleman asioihinkin. Riimukivet ovat olleet sekä muutoksen, että henkisen kasvun välineitä ja riimuilta saatuja neuvoja ja niiden voimia kunnioitettiin pyhästi.

Lähde: Riimut ennustajana ja oman intuition työkaluna (Saaga Saarnisola)


Tarvitsetko tietoa riimujen nimistä? Nappaa tästä veloituksetta suomenkielinen riimumerkki taulukko

Miten riimukiviä luetaan tai tulkitaan? Lataa puhelimeen sopiva e-kirja Riimujen tulkinta - riimukivien ikiaikainen viisaus

Näytetään kaikki 13 tulosta

Näytetään kaikki 13 tulosta