Julkaistu Jätä kommentti

Valkoinen salvia ja muut yrttisavut: Energioiden puhdistaminen suitsukenippujen avulla

Salvian käyttö Kodin energioiden puhdistaminen Mistä saa poltettavaa salviaa Kodin puhdistaminen hengistä Suitsukeniput Kalifornian valkoinen salvia Esineiden energioiden puhdistaminen Smudging suomeksi

KODIN PUHDISTAMINEN SALVIALLA

Miten poltettavaa salviaa käytetään ja mitä ihmettä Palo Santo puupalikoilla tehdään? Valkoinen salvia on luonnon suitsukkeista tunnetuin ja sitä käytetään perinteisesti mm. kodin, tilojen ja esineiden energioiden puhdistamiseen ja pahojen henkien torjuntaan. Lue miten myyttinen savutus tapahtuu.

Teksti: Saaga Saarnisola

Saaga SaarnisolaMitä tarkoittaa suitsukenippu? Suitsukenippu on luonnonkasveista tietyllä tyylillä sidottu nippu tai puntti, joka on niputtamisen jälkeen kuivatettu suitsukkeena poltettavaksi.

Tunnetuin ja käytetyin suitsukekasvi on varmasti Kalifornian valkoinen salvia. Muita yleisiä luonnon suitsukkeiden aineksia ovat esimerkiksi seetri (setri), yerba santa, aavikkosalvia, pujo sekä letitetty maarianheinä.

Erityisesti valkosalviasta valmistettuja suitsukenippuja on luonnonkansojen keskuudessa käytetty monenlaisiin shamanistisiin rituaaleihin (mm. Amerikan alkuperäiskansat). Yrttisavulla on sekä torjuttu pahoja henkiä, että luotu otollinen atmosfääri kaikelle hyvälle. Seremoniaan ei tarvita juuri muuta kuin suitsukenippu ja tulitikut, ja ´smudging´ savutus voi alkaa.

Tällaisen symbolisen energiapuhdistuksen avulla voi puhdistaa esimerkiksi tilan, henkilön tai esineen niin sanotuista negatiivisista energioista, eli toivottaa huonot vibat ulos ja hyvät sisään. Suitsukkeita voi toki aina poltella myös ilman sen kummempia seremonioita – suitsukenipun polttaminen on luontoyhteydellinen rituaali jo itsessään, joka jättää jälkeensä raikkaan ja kevyen huonetuoksun.

Suitsukenippuja voi ostaa heti käyttövalmiina tuotteina, tai tehdä omat suitsukkeet itse. Suomen luonnon tai puutarhan antimista suitsukepuntteihin sopivat esimerkiksi kataja, tuija, salvia, pujo, mesiangervo ja siankärsämö. Jokaisella kasvilla on suitsukkeena poltettaessa omanlainen tuoksu ja myös erilaisia symbolisia ominaisuuksia.

Tässä jutussa

  • Yrttisavun sytyttäminen
  • Tilan energiapuhdistaminen
  • Esineen energiapuhdistaminen
  • Henkilön energiapuhdistaminen

Yrttisavun sytyttäminen

Valkoinen Salvia suitsukkeen käyttö Suitsukenipun sytyttäminen Poltettavaa salviaa Kodin puhdistaminen salvialla

Kuvassa Kalifornian valkoista salviaa varrellisena suitsukenippuna (engl. Smudge Stick). Astian pohjalla valkoista suitsukehiekkaa.

Kasveista tehdyn suitsukenipun tarkoitus on palaa saman tyyppisesti kuin muidenkin suitsukkeiden, eli kytemällä – ei siis tulenlieska loimuten tahi sankassa savussa sukeltaen. Ennen kuin sytytät suitsukkeen, ota esille tulenkestävä alusta. Se voi yksinkertaisimmillaan olla esimerkiksi keraaminen lautanen, jonka pohjalle asetetaan hiekkaa tai pieniä kiviä.

Suitsukenippu sytytetään kevyesti latvapäästä. Liekki laimentuu muutaman sekunnin kuluttua kytemistilaan ja suitsukkeesta alkaa nousta “yrttisavua”. Tulipäähän voi ja pitääkin hetkittäin puhallella varovaisesti, jotta suitsuke ei sammu. Savua voi halutessaan ohjailla esimerkiksi linnunsulalla tai sulista tehdyllä nipulla.

Suitsukenippua voi ja kannattaakin polttaa pienissä erissä ja vähän kerrallaan. Siten suitsukkeesta myös riittää iloa ja erinomaista tuoksua pitkäksi aikaa. Tulen ja kuuman tuhkan käsittelyn kanssa kun käyttää normaalia maalaisjärkeä, niin yrttisavut ovat vaarattomampia kuin kynttilät, koska suitsukeniput sammuvat itsestään melko pian jos kytevän nipun tulta ei ylläpidä.

Tilan energiapuhdistaminen

Kodin puhdistaminen hengistä Valkoinen Salvia Poltettavaa salviaa Merisuola energiapuhdistus Kodin puhdistusrituaali

Kuvassa Kalifornian valkoista salviaa suitsukepunttina (engl. White Sage Bundle tai White Sage Wand). Alustana Abalone simpukankuori ja taustalla Puodin merisuolaa.

Jos tai kun lähdet tekemään energiapuhdistuksia, ihan ensimmäiseksi tarvitaan tahdonvoimaa ja ehdotonta keskittymistä. Pidä mieli kirkkaana muista aatoksista tai ärsykkeistä ja keskity kiitollisuuteen siitä, että negatiiviset ainekset poistuvat. Toimi kaikissa vaiheissa rauhallisesti.

Ennen kodin tai muun tilan savutusta on hyvä ensin siivota kyseinen tila tai tilat, ainakin suhteellisen riittävällä tarkkuudella. Sen jälkeen voi avata hieman ikkunoita tai ovia raolleen, ennen kuin käydään toimeen (anna ilman virrata vielä pari minuuttia toimituksen jälkeen). Palohälytin saattaa olla syytä sulkea hetkeksi, jos se on kovin herkkä.

Kierrä sitten yrttisavun kanssa puhdistettavat tilat ja visioi mielessäsi tilaan kuulumattomien henkien ja energioiden poistuminen esimerkiksi sokkelin kautta. Voit keinuttaa astiaa kevyesti, ohjata savua sulan avulla ja/tai pitää nippua kädessä (huomioi tuhka). Läpikäy myös nurkat, sekä erityisellä tarkkuudella selkeästi tukkoisilta tuntuvat paikat. Puhaltele varovasti kytevään nippuun, jotta savu pysyy tasaisena.

Kun savustus on suoritettu, voit luoda vielä suolasuojan tilojen ulkopuolelle, eli ripotella merisuolaa ringiksi esim. rakennuksen ympärille. Tämän voi tehdä myös puolison tai kaverin kanssa: toinen kulkee edellä savu kädessä ja toinen tulee perässä suolaa ripotellen. Jos toimitat tämän sellaisessa paikassa jossa naapureilla tai ohikulkijoilla on näköyhteys kiinteistölle, varaudu siihen että sinua saatetaan pitää hieman outona hiipparina.

Esineen energiapuhdistaminen

Valkoinen Salvia Voimakivien energiapuhdistus Noitapata Suitsukepata Kodin ja esineiden puhdistaminen hengistä

Kuvassa savuavan valkosalvian lisäksi luonnon puolijalokiviä Musta Turmaliini, Vuorikristalli, Ametisti, Sitriini ja Unakiitti.

Silloin kun haluat puhdistaa yksittäisiä esineitä, kuljeta esinettä rauhallisesti savun läpi pari kolme kertaa ja visioi ylimääräisten lastien poistuminen samaan tapaan kuin tiloissakin. Voit savuttaa esimerkiksi voimakivet, amuletit, tarotkortit, rohtopussit tai muut henkilökohtaiset esineet, kuten vaikkapa puhelimen tai kotiavaimet.

Henkilön energiapuhdistaminen

Palo Santo suitsukkeet Miten Palo Santoa käytetään Kodin puhdistaminen hengistä Luonnon suitsukkeet

Palo Santo puutikkuja käytetään samaan tapaan kuin suitsukenippuja. Palo Santo -nimisestä puusta tehdyn suitsukkeen tuoksu on kevyt ja erilainen; hitusen makea mutta puunomainen, vähän kuin lempeä kesätuuli metsässä.

Yrttisavun avulla voidaan symbolisesti puhdistaa myös ihmisen energiakenttää tai auraa negatiivisista tukkeumista.

Toimituksessa puhdistettava henkilö seisoo ikään kuin T-asennossa, jalat hieman irrallaan toisistaan, käsivarret ojennettuna. Seremonian tekijä pyörittää savua kevyesti päästä varpaisiin ja edestä taaksepäin. Henkilön puhdistamisen voi tehdä myös ennen kodin puhdistamista kaikille toimitukseen osallistuville. Salvian savu ei ole terveydelle vaarallista, kunhan sitä poltellaan suitsukkeena.

Henkilön puhdistamisen uskotaan auttavan tukkoiseen, pysähtyneeseen, masentuneeseen tai saamattomaan olotilaan, helpottavan krapulaa ja jopa lievittävän kipuja tai kolotuksia.


Salvian käyttö Kodin puhdistaminen hengistä Mistä saa salviaa Valkoinen Salvia Poltettavaa salviaa

Poltettavaa valkoista salviaa sekä muita luonnon suitsukkeita ja suitsukenippuja löydät esimerkiksi Kolmas Silmä Puodista. Myymme puodissa sellaisia salviatuotteita, joista on olemassa tieto missä, miten ja miksi suitsukkeet on valmistettu.


Saaga Saarnisola on Kolmassilma.netin päätoimittaja, yrittäjä, luontoyhteysopas, Luonnonpakana® brändin perustaja, Kolmas Silmä Puodin pitäjä ja ennenkaikkea luonnon viitoittaman sisäisen viisauden nöyrä tuntija. Omasta mielestään myös itsenäiseksi ”luonnonnoidaksi” syntynyt. Saaga harrastaa yksinkertaistamista, eläinkommunikointia, luontoyhteydessä eloa ja lintujen & kissojen hyysäämistä.


Kolmassilma.net Toimitus

Luonnonpakanan verkkolehti on artikkeleita luonnonmystiikasta kiinnostuneille omien polkujen kulkijoille.

Tilaa ja lue ilmaiseksi 🌿

Haluatko automaagisen ilmoituksen uusista jutuista? Ole hyvä.

Saattaisit pitää myös

Kommentoi artikkelia