Amulettien käyttö

Amulettien käyttö Voimakorut Elämänpuu koru Symboli kaulakorut

Amuletit tai amulettikorut ovat jo muinaisesta arjesta saakka olleet mukana pidettäviä suojaesineitä, joiden on uskottu tuovan kantajalleen kaunista ja hyvää elämää – onnea eteen tulevissa tilanteissa ja suojausta kaikenlaista pahaa vastaan. Huonon onnen lisäksi amuletti on voinut suojata mm. sairauksilta, onnettomuuksilta tai pahalta silmältä, jonka kohtaaminen on saattanut aiheuttaa monenlaista katalaa, kuten vaikka impotenssin.

Amulettiin voi liittyä esineeseen piirretty tai kaiverrettu kuva, tunnus tai teksti, mutta amuletti voi jo itsessään esittää jotakin (esimerkiksi korun riipus). Symbolit kuvastavat usein luonnonvoimia, ikiaikaisiin uskomuksiin liittyviä käsitteitä (kuten vaikka onnenapila tai riimusymboli), taikamerkkejä, kirjaimia, numeroita tai muita ihmisen merkityksellisiksi kokemia kuvioita.

Eräänlaisen taikaesineen ominaisuuksista huolimatta nykyajan amuletin funktio on kuitenkin täysin kantajansa valittavissa – jos amuletti on koru, se voi olla pelkästään sitäkin. Kiva idea voisi olla amuletin pitäminen muistimerkkinä, samaan tapaan kuin ennenvanhaan sidottiin lanka sormeen, jotta muistettiin jokin tarvittava asia tai tehtävä.

Yksinkertaisimmillaan esimerkiksi kaula-amuletti voikin toimia muistuttajana itselle tärkeästä asiasta; päätöksestä, suunnasta, tavoitteista tai omista arvoista. Se voi ikään kuin antaa tukea haasteiden tullessa, kuvastaen tai palauttaen mieleen millaisia askeleita olisi toiveissa ottaa, tai mikä olikaan tärkeintä.

Lue lisää artikkelistamme: Mikä on amuletti ja miten onnenkaluja on käytetty ennen ja nyt

Näytetään kaikki 49 tulosta

Näytetään kaikki 49 tulosta