Amulettien käyttö

Amulettien käyttö Voimakorut Elämänpuu koru Symboli kaulakorut

Amulettien käyttö onnenkaluna tai suojaaviin tarkoituksiin

Amuletit ovat jo iät kaiket olleet mukana pidettäviä suojaesineitä, joiden on uskottu tuovan kantajalleen kaunista ja hyvää elämää – onnea eteen tulevissa tilanteissa tai suojausta kaikenlaista pahaa vastaan. Amuletti on voinut suojata esimerkiksi sairauksilta, onnettomuuksilta tai pahalta silmältä, jonka kohtaaminen on saattanut aiheuttaa monenlaista katalaa, kuten vaikka impotenssin.

Taikaesineen ominaisuuksista huolimatta nykyajan amuletin funktio on kuitenkin täysin kantajansa valittavissa – jos amuletti on koru, se voi olla pelkästään sitäkin. Kiva idea voisi olla amuletin pitäminen muistimerkkinä, samaan tapaan kuin ennenvanhaan sidottiin lanka sormeen, jotta muistettiin jokin tarvittava asia tai tehtävä.

Yksinkertaisimmillaan esimerkiksi kaula-amuletti voikin toimia muistuttajana itselle tärkeästä asiasta; päätöksestä, suunnasta tai omista arvoista. Se ikään kuin luo jotakin toteutuvaksi tai olevaksi sitä kautta, että amuletti muistuttaa millaisia askeleita on toiveissa ottaa, mihin suuntaan, mikä on juuri itselle tärkeintä tai miten suhtautua elämässä eteen tuleviin käänteisiin.

Symbolien merkitys amuletissa

Periaatteessa minkä tahansa esineen voi “ladata” toimimaan amulettina, oli siinä symboliikkaa tai ei. Symbolit voivat kuitenkin antaa sille tietynlaista vahvistusta tai mielikuvien kautta toimivaa taikaa. Ikään kuin lisätä korun tai esineen luomaa itseluottamusta, ja sitä kautta kantajansa omaa voimaa.

Amulettiin voi liittyä esineeseen piirretty tai kaiverrettu kuva, tunnus tai teksti, mutta amuletti voi jo itsessään esittää jotakin (esimerkiksi korun riipus).

Amuletin lataaminen

Lataamiseksi sanottavassa toimenpiteessä on tärkeintä ilmaista amuletille, mitä haluaa sen tekevän, eli mikä on korun tai esineen varsinainen homma. Tämän voi ohjeistaa joko ääneen, mielessään, loitsulla loihemalla tai pitkänkin kaavan rituaalin läpiviennillä; olennaisinta on kuitenkin selkeä intentio, minkälaisen varauksen on esineeseen luomassa.

Ja jos tällaiset lataussysteemit ei puhuttele itseä ollenkaan, ne voi jättää vallan tekemättäkin, koska amuletti voi mainiosti toimia ilmankin. Kaikki on täysin mahdollista.

Teksti lyhennetty artikkelista Mikä on amuletti talismaani ja miten onnenkalut toimivat (Saaga Saarnisola)

Näytetään kaikki 52 tulosta

Näytetään kaikki 52 tulosta