Julkaistu Jätä kommentti

10 suosituinta voimakiveä ja niiden merkitykset

Kivikauppa netissä Voimakivet Ametisti Ruusukvartsi Vuorikristalli Parantavat kivet ja kristallit Onnenkivet Kiviamuletti Kolmas Silmä Puoti

KRISTALLIEN TAIKAA

Haluatko tutustua voimakiviin, eli erilaisiin luonnon puolijalokiviin? Kivet ja kristallit saa nykyään helposti netistä, mutta ihania ja puhuttelevia kiviä saattaa olla niin paljon, että voi olla vaikeaa valita kiviä tai kiveä, joka vastaisi tarvetta parhaiten. Siksi kivikauppias kokosi yhteen suosituimmat voimakivet ja niiden symboliset merkitykset. Katso omat suosikkisi!

Saaga SaarnisolaTätä kirjoittaessani Kolmas Silmä Puodin Kivet ja kristallit -osastolla on 86 eri tuotetta ja Voimakivi korut -osastolla 51 tuotetta. Se on aika paljon pienelle verkkokaupalle, jossa myydään paljon muutakin. Kivivalikoiman laajuus johtuu puhtaasti näiden kiviystävien suuresta kysynnästä; josta voimme päätellä, ettei “kivihulluus” ole enää tänä päivänä harvinaista ja voimakiviä myös käytetään sukupuolista riippumatta. Mun mieskin käyttää, vaikka on ihan viikinki äijä.

Voimakivistä, eli luonnon puolijalokivistä tai kristalleista tykätään sekä niiden kauneuden, että symbolisten merkitysten ja ominaisuuksien vuoksi. Korukivinä tai kivihelminä voimakivet esiintyvät esimerkiksi kaulakoruissa, rannekoruissa ja korviksissa. Kivinä luonnon kristalleja käytetään sekä somistuksessa ja asetelmissa, että mukana kuljetettavana onnenkivenä tai eräänlaisena kiviamulettina.

Yksittäinen voimakivi voi olla esimerkiksi rumpuhiottu (luonnollisen muotoinen, mutta hiottu), rouhea raakapala, klusteri eli luonnollinen kidesykerö, tai johonkin erityiseen muotoon työstetty kivi (esim. sydän). Useimpiin meillä myytäviin voimakiviin kuuluu kiven lisäksi kiva pussukka, jossa sitä voi pitää vaikkapa käsilaukussa tai takin taskussa.

Yksi tärkeä asia on myös kivien eettisyys. Kammottava ajatus on, jos kivien ja kristallien eteen raastetaan luontoa mistään seurauksista välittämättä ja jopa lapsityövoimalla taikka muutoin epäinhimillisissä työolosuhteissa. Ainakaan minä sisäänostajana en kestä sellaisia piirteitä, joten kiviystäviä ei hankita varastoon mistä sattuu, vaan vastuullisiksi todetuilta toimittajilta ja tunnetuilta yhteistyökumppaneilta.

Kaikkein suosituimmat voimakivet ovat kautta aikain olleet ametisti, ruusukvartsi ja vuorikristalli, jotka ovatkin hyvät ja monipuoliset kivet kattavaan käyttöön tai esimerkiksi oman kivikokoelman perustaksi. Mitä enemmän kiviin tutustuu, sitä erilaisimpiin kiviaarteisiin polku todennäköisesti johtaa, joten upeaa matkaa luonnon puolijalokivien maailmaan! Alla olevan vinkkilistan lisäksi löydät puodista erilaisia kivipaketteja sekä paljon muita ihanuuksia.

10 SUOSITUINTA VOIMAKIVEÄ AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ

+ niiden symboliset merkitykset ja kuhunkin kiveen liittyviä uskomuksia

1. Amatsoniitti

Kivikauppa netissä Voimakivet Amatsoniitti merkitys Kivet ja kristallit Kolmas Silmä Puoti

Amatsoniittia kutsutaan rohkeuden ja totuuden kiveksi. Amatsoniitin uskotaan olevan voimakas kommunikaation kivi, joka auttaa erityisesti silloin kun on haasteellista puhua tai toimia oman totuuden mukaisesti. Amatsoniittia nimitetään myös “Amazonin Jadeksi” kivilajin turkoosin ja vihreiden sävyjen vuoksi.

2. Ametisti

Kivikauppa netissä Voimakivet Ametisti merkitys Kivet ja kristallit Kolmas Silmä Puoti

Ametisti on erityinen henkisyyden kivi monipuolisten symbolisten vaikutustensa ansiosta. Uskomusten mukaan Ametisti vahvistaa sisäistä rauhaa, karkottaa kielteisyyttä ja helpottaa suruja ja murheita. Se voi tyynnyttää vihan tunteita, vahvistaa auraa, tarjota henkistä suojaa ja lisätä itseluottamusta.

Sanotaan myös, että Ametisti eheyttää lievittäen hermostuneisuutta, yliherkkyyttä ja jännitystiloja, koska kiven olemus edistää henkistä tasapainoa.

3. Musta Turmaliini

Kivikauppa netissä Voimakivet Musta Turmaliini merkitys Kivet ja kristallit Kolmas Silmä Puoti

Musta Turmaliini tunnetaan tehokkaana suojelevana kivenä, jolla on maadoittavia vaikutuksia. Hyvä kivi ”ahdistuskivenä” sekä negatiivisten virtausten torjujana.

Uskomuksien mukaan Musta Turmaliini pitää loitolla myös energian imijät, eli henkilöt jotka syövät toisilta voimat. Ulkoasultaan Musta Turmaliini kivilajissa esiintyy luonnostaan hiilenmustan värityksen lisäksi hopeanvalkoisia juovia ja kiteitä.

4. Ruusukvartsi

Kivikauppa netissä Voimakivet Ruusukvartsi merkitys Kivet ja kristallit Kolmas Silmä Puoti

Ruusukvartsi tunnetaan rakkauden kivenä. Se lisää rakkautta kaikilla tasoilla ja vapauttaa myös seksuaalisuutta. Ruusukvartsin sanotaan puhdistavan negatiivisia tunteita, kuten viha, pelko, syyllisyys, suru, riittämättömyys, mustasukkaisuus ja kauna. Ruusukvartsi on erityinen stressiä ja murhetta lievittävä kivi, joka mielletään myös huolikiveksi.

5. Sammalakaatti

Kivikauppa netissä Voimakivet Sammalakaatti merkitys Kivet ja kristallit Kolmas Silmä Puoti

Sammalakaatin (Moss Agate) uskotaan puhdistavan sekä henkilökohtaisia, että ympäristön energioita. Sen sanotaan vahvistavan positiivisia persoonallisuuden piirteitä, nostavan itsetuntoa ja tukevan kiven käyttäjän voimaa torjua negatiivisia värähtelyjä. Sammalakaatin luonnolliset sävyt vaihtelevat vihreästä harmaaseen ja harmaanvihreään kerroksellisuuteen.

6. Savukvartsi

Kivikauppa netissä Voimakivet Savukvartsi merkitys Kivet ja kristallit Kolmas Silmä Puoti

Viattoman näköistä Savukvartsia pidetään suojelevana ja maadoittavana kivenä. Sen uskotaan kohottavan mielialaa ja helpottavan negatiivisia tunteita, mistä syystä Savukvartsi tunnetaan seesteisyyden kivenä. Voimakivenä voi auttaa kääntämään negatiiviset virtaukset positiiviseen suuntaan ja samalla vahvistaa sisäistä voimaa.

Suojelijana Savukvartsin sanotaan voivan palauttaa kielteiset ajatukset ja tunteet bumerangina lähettäjälleen. Väritykseltään tämä lempeä kivi vaihtelee lähes kirkkaasta ruskeaan ja harmaaseen kvartsiin.

7. Seleniitti

Kivikauppa netissä Voimakivet Seleniitti merkitys Kivet ja kristallit Kolmas Silmä Puoti

Seleniitti on yleisesti yksi vahvimmista parantavista kivistä. Se vahvistaa myös kolmatta silmää ja kruunuchakraa. Seleniitin sanotaan edistävän puhtautta ja rehellisyyttä. Kerrotaan, että Seleniitti pakottaa sitä pitelevän henkilön olemaan rehellinen ensin itselleen ja sitä kautta muille. Seleniitti tekee hyvää myös toistuviin käyttäytymismalleihin liittyville tunteille.

Monista muista kivistä poiketen Seleniitti ei kaipaa energiapuhdistuksia, koska se puhdistaa itse itsensä. Sen sijaan Seleniittiä voi käyttää muiden kivien (henkiseen) puhdistamiseen. Hiottu ja kiillotettu Seleniitti ei erityisemmin tykkää vedestä (kiilto saattaa hieman himmentyä), joten hiottujen seleniittikivien päälle ei kannata lorotella vesielementtiä.

8. Tiikerinsilmä

Kivikauppa netissä Voimakivet Tiikerinsilmä merkitys Kivet ja kristallit Kolmas Silmä Puoti

Kultaisen Tiikerinsilmän sanotaan antavan rohkeutta ja tyyneyttä elämän vastoinkäymisistä selviytymiseen. Tiikerinsilmä karkottaa estot, pelon, sisäänpäinkääntyneisyyden, suvaitsemattomuuden, kielteisyyden ja ennakkoluulot – kaaos vaihtuu luonnolliseen järjestykseen. Aika ihmeellinen kivi siis.

9. Unakiitti

Kivikauppa netissä Voimakivet Unakiitti merkitys Kivet ja kristallit Kolmas Silmä Puoti

Unakiitti -kivi on syntynyt epidootin, maasalvän ja kvartsin yhdistelmästä. Unakiitin sanotaan vaikuttavan erityisesti sydänkeskukseen ja lievittävän huolta. Tukea tarvitsevassa murheessa voi olla kyse myös jonkin idean tai unelman haasteista tai menettämisestä tai päämäärän kadoksissa olemisesta. Yleisesti Unakiitti auttaa etenemään sydämestä käsin ja tasapainottaa jin- ja jang energioita.

10. Vuorikristalli

Kivikauppa netissä Voimakivet Vuorikristalli merkitys Kivet ja kristallit Kolmas Silmä Puoti

Myös Vuorikide, Kvartsikristalli ja Kirkas kvartsi. Vuorikristallista sanotaan, että sitä voi käyttää tukena monenlaisten ongelmien ratkaisemisessa eräänlaisena yleiskivenä, koska vuorikide kanavoi kaikenlaista energiaa. Vuorikristalli on hyvän olon kivi, joka voi auttaa parantamaan elämänlaatua, lisäämään onnentunnetta ja karkottamaan kielteisyyttä. Sen uskotaan helpottavan jopa elämänhalun palauttamista jos merkityksellisyys on joutunut hukkaan.

Kivien symbolisten merkitysten lähteenä käytetty mm. Philip Permuttin kirjaa Kivien parantava voima (Delfiini kirjat, 2012). Kaikki puodin kivet ja kristallit löydät verkkokaupasta tästä ja kaikki voimakivi korut tästä.

Lisää aiheesta: Miten kiviä käytetään voimakivenä ja kuinka valita sopiva kivi?


Saaga Saarnisola

yrittäjä, kirjoittaja, luontoyhteysopas

Tilaa ja lue ilmaiseksi 🌿

Haluatko automaagisen ilmoituksen uusista jutuista? Ole hyvä.

Saattaisit pitää myös

Kommentoi artikkelia