Julkaistu Jätä kommentti

Riimujen tulkinta voi johdattaa luonnollisten vastausten ja oivallusten äärelle

Riimut Riimukivet Riimumerkit Vanhempi Futhark Riimujen viisaus Riimujen tulkinta ja lukeminen Riimuilla ennustaminen Kokemuksia riimuista Riimujen merkitys

RIIMUJEN KANSSA VIRTAAVAN VEDEN TUNNELMISSA

Riimujen tulkinta on parhaimmillaan kuin mustan huumorin elokuva. Varsinkin jos lukee riimuja itselleen, kuten allekirjoittanut meni tekemään. Riimut ovat vekkuleita nappuloita – tässä Kolmen riimun pöytä ja Yhden riimun viesti suoraan elävästä elämästä, ole hyvä.

Saaga SaarnisolaRiimut ennustavat ja vastaavat oraakkelina kuin apteekin hylly. Näin voidaan ajatella, mutta totuus on sekä monimutkaisempi, että paljon yksinkertaisempi. Riimujen tulkinnalla, eli riimuneuvonpidolla tarkoitetaan käytännössä sitä, että ollaan riimujen kautta ikään kuin psyykkisessä yhteydessä oman minuuden eri tasojen kanssa, eli tavallaan neuvotellaan oman itsen kanssa. Jos siis luetaan riimuja itselle.

Riimujen sanotaan sisältävän myös kollektiivista viisautta, josta osiltaan syntyy tapahtumien luonnollisen kulun ilmentäminen tai vastauksien löytäminen. Saattaa ehkä kuulostaa kovin mystiseltä huuhaalta, mutta kaikkea ei välttämättä ole tarkoitettu meidän ihmisten aivojen puhki analysoitavaksi, tahi lokeroihin sijoitettavaksi. Jos jokin yksinkertaisesti toimii, miksi ihmeessä ei käyttäisi sitä?

Eräänä päivänä luin riimuja yhden lempivirtani äärellä, ihan omaksi iloksi. Itselle tuleekin harvemmin mitään katsottua, kun tuppaa toimimaan intuition ohjauksella muutenkin. Ainakaan minä en läheskään aina tiedä miksi jokin on tehtävä juuri näin, tiedän vain että näin on ja siten toimitaan. Myöhemmin yleensä ilmentyy miksi, joten sillä hetkellä mikseilyyn ei ole syytä takertua.

Joskus on kuitenkin varsin hauskaa tulkita omiinkin asioihin esimerkiksi riimuja, ja todeta jälleen kerran miten käytännönläheisiä ja huumorintajuisia nuo vekkulit nappulat ovatkaan.

Riimut nostettu intuitiivisesti ja kysymykset todellisia.

Kolmen riimun pöytä

K: Millaiset tekijät vaikuttavat muutoksessa, jonka olen laittanut toteutukseen?

Riimut Riimukivet Riimumerkit Vanhempi Futhark Riimujen viisaus Riimujen tulkinta ja lukeminen Riimuilla ennustaminen Kokemuksia riimuista Luonnonnoita Riimujen merkitykset

EHWAZNykyhetki / Mikä on tämän asian merkitys: EHWAZ. Yhteistyö, avioliitto, harmonia, uskollisuus, sisäinen matka. Ehwazin tulkinnassa kerrotaan mm. näin: ”Ehwaz kuvaa sopusointuista yhteistyötä. Osapuolet voivat olla erilaisia tai toisistaan poikkeavalla tavalla ajattelevia, mutta yhteistyö on toimivaa ja hedelmällistä. Ehwaz kuvaa ehdotonta luottamusta, kuin erityissuhdetta ratsastajan ja luottoratsun välillä. Toisaalta Ehwaz viittaa sisäiseen yhteistyöhön, esimerkiksi kehon ja mielen välillä, joilla molemmilla on sama ylevä päämäärä; sekä kehon että mielen hyvinvointi, yhteistyössä toinen toisensa kanssa. Ehwaz ilmentää kaikin tavoin harmoniaa ihmisten kesken sekä antamisen ja vastaanottamisen yhteistä lahjaa. Se voi viitata niin avioliittoon, ystävyyteen kuin työtoveruuteenkin. Jos elämä tuntuu tylsältä, tarvitset uusia haasteita. Muista myös oma hyvinvointi, jotta voit antaa itsestäsi muille.”

PERTHRO riimuMenneisyys / Mitä on tämän asian takana: PERTHRO. Kohtalo, vaikuttaminen, enteet, kumppanuus, arpapeli. Perthron tulkinnassa kerrotaan mm. näin: ”Perthro on kohtalon riimu. Se joko kannustaa kokeilemaan onneaan kutkuttavan jännittävästi kuten uhkapelissä, tai vaihtoehtoisesti se voi muistuttaa sekä kehityksen, että kehittymisestä seuraavan muutoksen tärkeydestä. Perthro ohjaa tiedostamaan oman kohtalon merkityksen; arvostamaan niitä kokemuksia, joita matkan varrella on kertynyt. Sinä et olisi sinä ilman kaikkea sitä mitä elämässäsi on tapahtunut. Mitä voisit heti tänään tehdä toisin? Mikä juuri nyt tekemäsi asia saattaisi vaikuttaa koko loppuelämääsi? Kokeiletko onneasi vai pistätkö pään pensaaseen?”

HAGALAZ riimuTulevaisuus / Miten asiaan kannattaa suhtautua: HAGALAZ. Kriisi, katastrofi, menetys, vastoinkäymiset, muutoksen voima. Hagalazin tulkinnassa kerrotaan mm. näin:”Hagalaz varoittaa raesateen tapaan tulevasta kriisistä tai vastoinkäymisestä. Kuten kovan raekuuron alle, voivat kuvainnollisestikin kylvetyt siemenet tuhoutua ja koko sato olla sitä myöten menetetty. Norjalaisessa riimurunossa ́rae on jyvistä kylmin ja jumaluus muovasi maailman muinaisina aikoina`. Kun elämään pamahtaa traumaattisia tai ikäviä yllätyksiä, on kyyti jääkylmää. Vastoinkäymiset ja ikäviin asioihin reagoiminen ovat kuitenkin luonnollinen osa jokaisen ihmisen elämää, koska täydellisyyttä ei ole olemassa, eikä siten myöskään saavutettavissa. Toisaalta Hagalaz viittaa myös suojeluun ja siementen itämiseen. Nuo idut voivat syntyä kriisistä, joka pistää kaiken palasiksi ja uusiksi. Joskus suuri muutos olemassa olevaan voi olla hyvinkin tarpeellinen. Se voi loppujen lopuksi johtaa sisäiseen tasapainoon.”

→ Mitä? Ihan ensimmäiseksi ajattelin, että mitä helvettiä, nytkö meni riimuilta menneisyys ja tulevaisuus keskenään sekaisin..? Että pitääkö sitä kriisikorttia aina heilutella? En varmana jaksa enää ainuttakaan elämän ja kuoleman tason ponnistelua tässä sivussa. Mutta, samalla sekunnilla naureskelin lempeästi omalle puolustuskilvelleni, kun muistin etteivät riimut ole lainkaan noin mustavalkoisia, ja kelaapa nyt uudelleen mihin kysymyksiin vastaukset tulivat.

Koska riimumerkit ovat samalla suorapuheisia, nuo olivat suoraan omasta kokemus- ja ajatusmaailmastani, merkkejä mihin keskittyä. Hyvin tiedän ja tiedostan joka päivä, että ihan mitä tahansa voi tapahtua milloin vain, suuntaan tai toiseen, omista valinnoista riippumatta. Siitä huolimatta ja juuri siksi elän ja tahdon elää täysillä tässä hetkessä, en tavoitella tai varttuilla jotakin tapahtuvaksi joskus sadan vuoden päästä, koska menneisyyttä tai tulevaisuutta ei ole edes olemassa.

Tulevaisuus on myös käytännössä ennustamaton, koska se on tänä päivänä virtaavan veden tavoin muuttuva (ja siihen taas voi osittain vaikuttaa omilla valinnoilla). Ja kuten Ehwazkin sen kertoi, loistava parisuhde on meillä elämän suurin ilo, valo ja koossa pitävä voima. Yhdessä aina selvitään ihan mistä tahansa, ja sen päälle otetaan vielä kaikki ilo ja riemu irti siitä mistä vain voidaan, kuin pienet lapset. Että revipä kohtalo siitä ja anna palaa vaan, mitä ikinä suunnitteletkin. Me toteutamme omamme joka tapauksessa.

Yhden riimun viesti

K: Mikä on riimujen viesti minulle juuri tähän hetkeen?

Riimut Riimukivet Riimumerkit Vanhempi Futhark Riimujen viisaus Riimujen tulkinta ja lukeminen Riimuilla ennustaminen Kokemuksia riimuista Luonnonnoita Riimujen merkitykset

ISA riimuISA. Jää, itsetietoisuus, jarru, keskittymiskyky, itsehillintä. Isan tulkinnassa kerrotaan mm. näin: ”Isa viittaa joko jähmettyneeseen ja jäätyneeseen tilaan tai siihen pyrkimiseen. Jää tahtoo pysyä paikoillaan, tai johdattaa asiat omille paikoilleen. Ristiriitaista kyllä, Isa kertoo myös epäjärjestyksestä. Ehkä siksikin, jotta siihen kiinnittäisi huomiota ja keskittyisi järjestämään tarvittavat asiat paikoilleen. Norjalaisessa riimurunossa ́jäätä kutsumme leveäksi sillaksi ja sokeaa täytyy johdatella`. Tämä saattaa tarkoittaa, että ”jäädyttämällä” pohjan tukevaksi, se kantaa monta kulkijaa tai asiaa yhtäaikaa. Ja joka ei huomaa, että on perustan paikallaan pitämisen aika, tarvitsee oivalluksia. Mihin asiaan elämässäsi kannattaisi juuri nyt suunnata energia ja resurssit? Jos tiedät vastauksen, toimitko sen mukaisesti vai haahuiletko päämäärättömästi?”

→ Kiitos! Osui ja upposi. Juuri tälle onkin tällä hetkellä tilaus; järjestää lähitulevaisuudessa pohja ja pysähdys tietylle pysäkille sekä tilaa myös monenlaiselle järjestämiselle.

Hassun käytännönläheistäkin pysäyttämistä tarvittiin justiinsa näinä päivinä kun Isa -riimun nostin. Astianpesukone hajosi ja vedet tulvivat keittiön lattialle, vähän kuin jossain mustan huumorin elokuvassa, hah. Sitähän ihmisen elämä paljolti kyllä on; sarja absurdeja tilanteita ja tapahtumia, joita kokiessa oman valinnan varaan jää lähinnä se itkeekö vai nauraako.

Riimut Riimukivet Riimumerkit Vanhempi Futhark Riimujen viisaus Riimujen tulkinta ja lukeminen Riimuilla ennustaminen Kokemuksia riimuista Luonnonnoita Höyhen Linnun viesti

Tässä riimujen viereen ilmestynyt viesti luonnonkaikkeudelta – ihanan raidallinen. Monenlaista tiukkaa mutkaa näyttäisi matkan varrella olevan, mutta kaikki kuuluvat kuvioon.

Tämän kosken rannassa on ennenkin käynyt niin, että jos riimut ovat mukana, sulkia tai höyheniä alkaa ilmestyä siihen missä niitä ei hetkeä aikaisemmin ollut. Sopii minulle.

Riimut Riimukivet Riimumerkit Vanhempi Futhark Riimujen viisaus Riimujen tulkinta ja lukeminen Riimuilla ennustaminen Kokemuksia riimuista Luonnonnoita

Olomuotoaan muuttanut lumihanki kysyy: hyppäätkö valitsemaasi virtaukseen, vai rakennatko oman sillan niiden ylle?

Riimut Riimukivet Riimumerkit Vanhempi Futhark Riimujen viisaus Riimujen tulkinta ja lukeminen Riimuilla ennustaminen Kokemuksia riimuista Luonnonnoita Tuli elementti Shamaanirumpu

Kosken varren kodassa tulistellessa, kahvitellessa ja miekkosen grillatessa kumistelin shamaanirummullani vielä kiitosrummutukset riimuille, luonnolle ja elämälle. Kiitos, että ollaan olemassa ja kokemassa.


Riimut omaa tuotantoa. Lainausten ja mobiilinäkymäkuvien lähde sekä tarkempia tulkintaohjeita Riimujen tulkinta e-kirjassa. Shamaanirumpu Rumpu-ukon uniikkia käsityötä.


Saaga Saarnisola

yrittäjä, kirjoittaja, luontoyhteysopas

Tilaa ja lue ilmaiseksi 🌿

Haluatko automaagisen ilmoituksen uusista jutuista? Ole hyvä.

Saattaisit pitää myös

Kommentoi artikkelia