Julkaistu Jätä kommentti

Oman voiman nostatus luonnon avulla – 5 vinkkiä

Oman voiman löytäminen Saaga Saarnisola Luonnonnoita Kolmassilma.net Luonnonpakanan verkkolehti Oman voiman nostatus

OMAN VOIMAN LÖYTÄMINEN

Oman voiman nostatus tai ylläpito voi nykymaailmassa olla raasteellista hommaa (näin ainakin itse olen viime vuosina kokenut). Vapaa tahto on lähinnä huono vitsi toimintaympäristön muutos-tykityksessä ja lopputulema saattaa muistuttaa enemmänkin tiskipöydän reunaan läpsittyä märkää rättiä, kuin kaikenkestävää sissiä. Mitä voimme tällöin tehdä? Otamme yhteyttä luontoon ja oman voiman takaisin sille kelle se kuuluu.

Saaga SaarnisolaMikä on oma voima? Sanoisin että yhtäaikaa kaasu, jarru, kytkin, vaihdelaatikko ja moottori. Sisäinen soturi, salainen ase ja puolustuskilpi. Virtalähde ja varageneraattori. Ainutlaatuinen, uniikki ja poksahtava. Oma voima on se kiukku, joka polkee jalkaa ja sytyttää liekin kaatosateessa, vaikkei sen pitäisi olla edes mahdollista. Oma voima on se tyyppi, joka toivottaa kyykyttäjille pitkät ja lentää vaikka auringonlaskuun ilman siipiä jos niin tahtoo. Oma voima on vähän kuin taikavoima, joka on meillä jokaisella omanlaisemme; siksi se onkin uniikki.

Kaikenlaisia voimia on kuitenkin voitava jollain tavalla ladata, jotta ne voivat toimia. Entä mikä on mahdollisesti jokaisen oman voiman perusta ja lataaja? Yhteys. Connection. Kuin polttoaine ja hevosvoimat. Luonnonpakanalle voimakkain yhteyden kokemus ei välttämättä synny lukuisten ihmissuhteiden kautta, joten tuppaamme hakemaan tämän omalle voimalle oleellisen turvakaaren luonnosta. Ehkäpä niin on toimittu jo luolahenkilöiden aikoina, koska luonnon puoleen kääntyminen tuntuu monesti jonkinlaiselta villiltä vaistolta.

5 vinkkiä oman voiman löytämiseen

1. Imuroi luonnonvoimia

Luonnonvoimat on mielestäni paljon muutakin kuin vaikka ukonilma, myrskytuuli tai maanjäristys. Mikä saa voikukan kasvamaan melkein kiven läpi, mikä maalaa taivaankanteen upeita revontulia tai palavia iltaruskoja, mikä pistää pihlajan kukat muuttumaan punaisiksi marjoiksi? Se on luonnossa oleva elämänvoima yhdistettynä olosuhteisiin, jotka voivat olla melko karutkin.

Se on se yllätys, kun metsämansikka kasvaa kiven päällä.

Oman voiman nostatus Metsämansikka kukka

Luonnossa piilevä voima on käytännössä läsnä ihan kaikkialla. Sen voi kokea yksinkertaisesti hakeutumalla luonnonvoimien ääreen ja imuroimalla sisimpäänsä. Sen voi nähdä tai tuntea vaikkapa puunrungon tuohen kuosissa, kukan tai kasvin tuoksussa, lahopuun uudessa elämässä tai takiaisen piikkipallerossa. Tuulen vireessä, sateen ropinassa, auringon kiehuvassa paahteessa tai kuun terävässä varjossa.

Voimat voi ajatella jakaa myös elementteihin (maa, ilma, tuli, vesi) ja ottaa yhteyden siihen elementtiin kuuluviin tekijöihin kuin kulloinkin on tarpeen. Kun tarvitaan maadoittumista, ollaan paljasjaloin maan pintaa vasten, kun tarvitaan tulenväkeä, tulistellaan kokko roihuten, kun tarttee tuulettaa jostain tomut niin tuuletetaan sitten tukka putkella, ja niin edelleen.

Oman voiman nostatus Virtaava vesi

Yksi omista suosikeistani on virtaava vesi, koska luonnostaan liikkuva vesi on niin moniulotteinen. Virta hioo luonnonkiven pintaa uudelleen ja uudelleen kunnes kivi muuttuu sileäksi, vesi näyttää erilaiset sävynsä vain erilaisista kulmista katsomalla ja se muodostaa komeita ääniä pelkästään kulkemalla yhdestä paikasta toiseen. Voipa virtaan laittaa kaarnalaivojakin ja pistää kyytiin ne asiat joita ei enää tarvita, heippa.

📍Muistitaulu: Kysyvätkö luonnossa esiintyvät voimat jostain luvan millaisia ne saavat olla, tai mitä ominaisuuksia niillä voi olla? Älä sinäkään kysy.

2. Yövy luonnossa

Luonnossa yöpymisen tai sen osasia voi kesäaikaan toteuttaa monella tavalla. Esimerkiksi nukkumalla yön taivasalla, laavussa, teltassa tai riippumatossa. Myös nukkumalla makuuhuoneen ikkuna auki, jos se avautuu luontoon, jolloin saa ovelasti luonnossa yöpymisen äänet ja tuoksun sisätiloihin.

Oman voiman löytäminen Luonnossa yöpyminen

Yösija pihamaalla eräänä ihan tavallisena päivänä.

Öiseen aikaan luonnon syvempi olemus on jollain lailla enemmän läsnä, täyteläisempi kuin päivällä. Luonnon helmassa nukkuessa on itsekin osa luonnon rajattomuutta ja voi ehkä voimakkaammin tuntea kuuluvansa johonkin. Olla pieni pala luonnonkaikkeutta, sen rytmiä ja nuotteja.

Tässä 2 minuutin näyte öisen luonnon äänistä, ajankohta kesäkuun loppupuoli yhden aikaan yöllä:

Pahoittelut äänenlaadusta, volymet saattaa kannattaa laittaa aika kovalle. Taustalta kuuluva kuorsaajalinnun laulu on mieheni, joka ei tiennyt äänityksistäni mitään.

📍Muistitaulu: Kaikki asiat eivät koskaan ole omissa käsissä, kuten päivä vaihtuu yöksi ja yö päiväksi ja niin tapahtuu joka tapauksessa, oli asian tilannut tai ei. Osa asioista myös epäonnistuu säännöllisesti, siksi omaa voimaa nimenomaan tarvitaan. Sano silti napakasti ei, aina silloin kun se on mahdollista – jokaisen pökäleen sietämisen pimeä yö on ohi.

3. Uiskentele luonnonvesissä

Vedessä on erityinen vapauden tuntu. Uidessa voi ikään kuin levittää siipensä sulavaan liitoon ja leijua äänettömästi minne vaan. Touhuta vapaasti innostuneena kuin vesilintu, kellua kuin huoleton lumpeenkukka tai purjehtia tyytyväisenä ja uljaana kuin joutsen.

Oman voiman nostatus Luonnonvesissä uiminen

Vesi itsessään luo tietynlaista turvallisuuden tunnetta, koska se on yksi elämän edellytyksistä.

Luonnonvesissä uiminen on eräs välittömimmistä tavoista altistua luonnolle. Siinä antaudutaan vesielementille, joka ympäröi vedessä uivan täysin ja kokonaisena. Viileys virkistää kehoa ja mieltä ja humushapot hellivät ihoa. Veden huomassa raajat tuntuvat vahvoilta ja notkeilta ja liikkuvat helposti. Kelluminen ja veden kannatteleva tunne onkin sukua sikiövaiheen kokemuksille. (lähde: Leppänen & Pajunen: Terveysmetsä, Gummerus 2017)

📍Muistitaulu: Älä sotkeudu rantaruokoihin, vaan suuntaa ulapalle, sinne missä on tilaa hengittää.

4. Syleile kallioperää

Suomen kallioperän ikähaitari vaihtelee noin 77 miljoonasta vuodesta 3,5 miljardiin vuoteen (lähde). Pääosa Suomen kallioperästä on 1900-1800 miljoonan vuoden ikäistä, joten kivet ja kalliot ovat nähneet ja kokeneet aika paljon. Miljoonien vuosien säätilat, luonnon muutokset, myrskyt ja myllerrykset. Miten paljon voimia kallioon voikaan kätkeytyä, sitä ihminen tuskin rajallisilla aivoillaan käsittää.

Oman voiman nostatus Suomen kallioperä

Siinä se kallio vaan seisoo ihan pokkana tsiljoonan vuoden pieksennän jälkeen. Uskomaton tyyppi.

Jonkinlaisen tuntuman kallioperän voimista voinee kuitenkin saada koskettamalla sitä – ottamalla yhteyden kallioon. Tuntemalla sen pinta, lämpötila ja jykevä olemus. Näkemällä sen aikojen saatossa muovautuneet lovet, pykälät ja elämän jäljet. Tietämällä, että kallio on juuri sellainen kuin sen pitääkin olla, ilman että jotain tulisi muuttaa, korjata tai vaihtaa. Sen voima on siinä itsessään eikä se anna ydintään pois.

📍Muistitaulu: Kallion tai esimerkiksi vanhan puun syleilyssä luonnon empatia on ehkä kaikkein parhaimmillaan, koska sillä (luonnolla) on sisäänrakennettu taito ottaa kaikenlaiset asiat sellaisena kuin ne ovat. Mitään ei tarvitse selittää, puolustaa tai lisätä, koska kaikki on jo siinä. Mikä voisi olla tämän vapauttavampaa?

5. Sido yhteys voimaesineeseen

Mitä tarkoittaa voimaesine, voimakoru tai muu voimaväline? Henkilökohtaisesti en lähtisi pistämään niitä liian pinkeisiin raameihin, koska silloin sivuutetaan juurikin oma voima. Ehdottomuuksilla kun evätään tai jopa estetään se mitä jokin voi jollekin toiselle olla tai merkitä, ja sehän ei varmastikaan kenenkään voimia nosta.

Oman voiman nostatus Voimaesineet Amuletit

Mielestäni voimaesine on melko omakohtainen ja se voi muodoltaan olla melkein mitä tahansa. Esine, amuletti, koru, pala luontoa tai monen elementin yhdistelmä. Voimaesineen tarkoitus on puhutella sen käyttäjää, tässä tapauksessa olla ikään kuin käyttäjän oman voiman symbolinen merkitys. Voimaesineen tarkoitusta ei välttämättä tarvitse jakaa muille, pääasia on että itse tietää (ja voimaantuu). Eli olennaisinta ei niinkään ole asiasta huutelu, vaan itse asia.

Tämän oman voiman symbolin ”latauksen” ja yhteyden sitomisen voi tehdä esimerkiksi yksinkertaisesti mieluisassa luonnonpaikassa lepuuttamalla – ja sitä kautta palata tuohon hetkeen jos ja kun tarve tulee. Voimaesine voi myös olla peräisin mistä vain; ostettu, luonnosta löydetty, itse tehty, jonkun toisen tekemä, kierrätetty, saatu, ja niin edelleen. Oma kokoelma voimaesineitä eri tarkoituksiin on myös inspiroivaa rakentaa eri lähteistä tulevista osasista. Niin ainakin itse tykkään tehdä.

📍Muistitaulu: Onko jokin luonnossa esiintyvä asia voimaton, jos se pitää voimaansa välillä pikkasen vakassaan? Entä jos se päinvastoin vahvistuu?

Oman voiman nostatus Luontoyhteys

Latauksellisia hetkiä luontoyhteyden halauksen kanssa! Käytä löytämääsi yhteyttä sekä oman voiman nostatukseen, että päivitykseen.


Saaga Saarnisola

yrittäjä, kirjoittaja, luontoyhteysopas

Tilaa ja lue ilmaiseksi 🌿

Haluatko automaagisen ilmoituksen uusista jutuista? Ole hyvä.

Saattaisit pitää myös

Kommentoi artikkelia