Vaskikäärme Kaulakoru Lemmonsydän (1,1 cm) pronssia + korurasia

35,00  sis.alv

Suomalainen mytologiakoru.

Käsintehdyssä riipuksessa pieni Lemmonsydän, korkeus 1,1 cm. Musta säädettävä kaulanauha. Kaulakoru toimitetaan pehmustetussa korurasiassa.

Materiaalit: Riipus pronssia (päällä metallilakka), vahattu puuvillanyöri

Vain 1 varastossa

Tuotetunnus (SKU): vaskik-lsp Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

Käsintehty Suomessa by Johanna Iso-Järvenpää, Korupaja Vaskikäärme. Johanna on muinaistekniikan artesaani, muotoilija, artenomi ja koruseppä.

Symboliset merkitykset

“Lempo, Lempi, Lemmes tai Lemmas. Jumala joka tunnetaan mytologiassa monena: se on väkevä tuulen ja tulen henki, joka lietsoo niin rakkautta kuin intohimoakin, hyvässä ja pahassa. Tuulen ja lemmen nostatukseen, tulen ja sydämen sytykkeeksi, sekä tarvittaessa suojelukseksi kaikilta näiltä.

Vuoden 2019 syksyllä löysi muinaisharrastaja Pekka Huppunen metallinetsimellään Varsinais-Suomesta Ruskon kunnasta, Lempo-nimiseltä alueelta tämän sydämen esikuvan. Pronssinen sydänhela tai -koru ajoittuu Suomen rautakaudelle vuosituhannen taa. Hän toimitti alkuperäiskorun Vaskikäärmeen korupajaan, jossa koruseppä J. Iso-Järvenpää veisti sitä mallina käyttäen 1:1 vastaavan koruaihion. Tämä malli on niin lähellä alkuperäislöytöä kuin voi olla, suurella kunnioituksella vanhoja mestareita kohtaan työstetty. Tämän jälkeen Huppunen toimitti Lemmonsydämen Museoviraston haltuun, mutta menneisyytemme hämmästyttävän kaunis muotoilu jatkaa elämäänsä nykyajassa koruna ja muistona niistä, jotka ennen näillä mailla kulkivat.” – Vaskikäärme

Korupaja Vaskikäärme

Vaskikäärme on naantalilainen pienyritys, joka jatkaa Lounais-Suomen tuhatvuotisia perinteitä omaleimaisten korujen suunnittelussa ja valmistuksessa. Aiheiden innoittajista merkittävimmät ovat arkeologiset muinaislöydöt ja muut historialliset lähteet, sekä paikallinen luonto. Pajan tuotteet tehdään hopeasta ja pronssista, käsityönä ja lähituotantona, reilun kaupan ja kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.

Toimitus

Toimitamme tilauksesi postiin 1-2 arkipäivän sisällä

Apuja ja palaute

Lähetä kysymys tästä tuotteesta: