Julkaistu 7 kommenttia

Luonnonpakana kohtaa elävältä kuolleen nykyihmisen: Kuka tai mikä on Luonnonpakana?

Luonnonpakana Luonnonmystiikka Luonnonnoita Sisäinen viisaus Yksinkertaistaminen Saaga Saarnisola Luonnonpakanan manifesti Kolmassilma.net

SISÄISEN VOIMAN LÄHTEILLÄ

Luonnonpakana® on uusi rekisteröity tavaramerkki, joka liittyy läheisesti henkiseen luontoyhteyteen. Mitä ihmettä? Noh, siinä missä nykyihminen taistelee esteiden ja pakkojen vankina, luonnonpakana “lentää” minne tahtoo. Miten hän sen tekee, mitä luonnonpakana tarkoittaa ja voiko sen pakata laatikkoon?

Saaga SaarnisolaNykypäivän ihminen tavoittelee ja ajattelee kummallisia asioita.

Maailmanmeno on kuin kuninkuusravit, joissa voi vain hävitä – oman aikansa ja energiansa. Sekä itsestä, että muista leivotaan riittämättömiä tai jollain tavalla viallisia; jotain, joka ei kelpaa niillä varusteilla mitkä kulloinkin on kyydissä. Pitäisi kiillottaa, korjata tai hankkia uutta, jotta kokisi ykköspystin arvon, tai pitäisi sen takanreunalla pystyssä.

Miksi ihmeessä? Miksi henkilökohtainen menestys tulee määritellä ulkopuolisten tekijöiden tai -reaktioiden kautta, kumpaan suuntaan tahansa? Miksi ulkoisia asioita tulee joko ensisijaisesti tavoitella, tai vaihtoehtoisesti rakentaa oma identiteetti niiden avulla?

Ihminen ajaa peltisellä kotterolla ylinopeutta, koska meillä on kiire – paeta läsnäoloa. Vapaa-aika tungetaan pohjattoman kalenterin kitaan ja ruuhkaisiin vuosiin, jotka on itse tilattu, jotta runsaus ei aja ohi.

Maailmanparannus on sanana olemassa, mutta nykypäivänä se tarkoittaa tunnelukkojen vatkaamista ja omiin elämäntapahtumiin uhriutumista (jopa kilpailua niistä). Kun tulee mahdollisuus hyväksyä, päästää irti ja jatkaa matkaa, takerrutaan entistä lujemmin ja vieritetään syy naapurin postilaatikkoon.

Miksi ihmeessä? Miksi myös sisäpuoli on vääränlainen sellaisena kuin se on, ja vastuu on sen ulkopuolella?

Tämä kaikki voi nähdäkseni johtaa myös eräänlaiseen mahdottomuuksien junaan: vääränlainen → virheellinen → pitäisi korjata → uskomus, ettei voi toimia → luovuuden tyrehtyminen → este ja rajoite → sokeus mahdollisuuksille ja vaihtoehdoille.

Ihmisestä on tavallaan tullut elävältä kuollut, vaikka hän syntyy joka aamu uutena ja voi luoda tai olla mitä tahansa.

Ihmisestä on tavallaan tullut elävältä kuollut, vaikka hän syntyy joka aamu uutena ja voi luoda tai olla mitä tahansa. Ihminen on sulkenut sekä omat viritysohjeensa, että sisäiset silmänsä.

Olemme toki jokainen säännöllisesti tekemisissä maailman vaatimusten, paineiden ja omien olosuhteiden (tai vaikkapa terveydentilan) kanssa, eikä se aina ole helppoa, yksinkertaista tai ihanaa. Se on osa ihmisyyttä ja elämää, joka kuuluu kaikkiin paketteihin – että on osia ja osia.

Kummallista on ainoastaan se, että yhtenä osana kieltäydymme vastaanottamasta ratkaisevaa ja vapauttavaa läsnäoloa lähteestä, joka on jokaisen saatavilla. Vaihtoehtojen sijaan jäämme mielummin ikuisiksi ajoiksi maailmanpyörän vangiksi vahaamaan sitä samaa vaunua ja valepukua.

Olemme kadottaneet yhteyden siihen, mikä eheyttää, hoitaa ja kannustaa kaikkein eniten – luontoon – ja sitä kautta omaan itseemme.

Olemme kadottaneet yhteyden siihen, mikä eheyttää, hoitaa ja kannustaa kaikkein eniten – luontoon – ja sitä kautta omaan itseemme. Vaadimme järjestelmällisesti sekä itseämme, että muita olemaan jotain muuta kuin oikeasti olemme. Ehkä se tuntuu jollain lailla turvalliselta, koska ’kaikki’ tekevät niin?

Tosiasiassa ihmisen ei ole tarkoitus vain rämpiä arjen suossa, miellyttää, palvella tai tuottaa sisältöä muiden ihmisten elämään, vaan kokea enemmän oman itsen sisältä pulppuilevaa iloa, nautintoa ja luomisen riemua – osana omaa olemassaoloa ihan joka päivä. Sitä kautta alkaa myös tapahtua merkityksellisiä asioita, jotka vaikuttavat muihinkin kuin vain itseen.

Ensimmäinen avain voi löytyä niinkin yksinkertaisesti, kuin näkemällä ikkunasta ulos. Ihminen asuu tällä upealla pallolla, joka tarjoaa vastauksen luultavasti melkein mihin tahansa kysymykseen tai ongelmaan, ja mitä ihminen tekee? Ei ota vastaan, koska pitäisi saada uudet kengät.

Luonto ei vaadi mitään, vaan ainoastaan antaa, pelkästään olemalla olemassa. (vinkkinä myös ihmiselle). Luonto ei ylläpidä ajan harhaa, se ei ole sidoksissa menneisyyteen, tulevaisuuteen tai vastavuoroisuuteen. Se on pelkästään tässä ja nyt – kuten sinä ja minäkin, riippumatta siitä mitä tietä kukin on paikalle tullut. Esimerkiksi tällä tavalla luonto antaa suoria oivalluksia ihan käytännön eloon.

Näistä ja monista muista sivupoluista, elämänkokemuksesta ja luonnon välittämistä viesteistä on syntynyt Luonnonpakana®. Hän joka tanssii sateessa ja luo itse omat vaununsa.

Lue lisää ja hyppää kyytiin ↓

Luonnonpakana Saaga Saarnisola Manifesti Oivalluksia luonnosta Luontoyhteys Äiti Maa Elämänkatsomus Luonnonuskomukset Taikasumu Luonnon pakana

Luonnonpakanan manifesti

Luonnonpakana® viittaa ihmiseen, joka näkee, kokee ja tuntee ainutlaatuista rikkautta ja tietynlaista pyhyyttä ihan kaikkialla luonnossa. Hänelle jokainen maisema on kaunis ja luonnon ihmeellinen monimuotoisuus suuri aarre. Luonnonpakanalle rikkaruohollakin on oikeus olla olemassa, eikä hän tahtoisi pahaa kärpäsellekään.

Luonnonpakana® arvostaa ja kunnioittaa kaikkia säätiloja, luonnonilmiöitä ja vuodenaikoja. Hän tietää, ettei luonto tarvitse ihmistä mihinkään, mutta ihminen tarvitsee luontoa pysyäkseen elossa. Luonnonpakana ymmärtää myös elämän, kuoleman ja luonnon kiertokulun merkityksen.

Luonnonpakanalle on luonnollista inspiroitua enemmän luonnosta kuin ihmisistä, vaikka myös ihmisyys ja inhimillisyys ovat hänelle tärkeitä. Luonnossa ja luontoyhteydessä ollessaan luonnonpakana lataa omaa sisäistä voimaansa. Hän rakastaa tuuli hiuksissa -tyyppistä vapautta ja tarpeen tullen voi ihan ketterästi kadota seurapiireistä kuin pieru tunturiin.

Luonnonpakana® rakentaa elämänkatsomuksensa ja henkilökohtaiset arvonsa oman sisimmän, intuition ja luonnon antamien oivallusten ohjaamana. Vaikka hän saattaa olla mielenkiinnostunut monenlaisesta tiedosta, luonnonpakana ei noudata tai kuulu liian pinkeästi mihinkään lokeroon, normeihin tai suuntauksiin, koska hän ei välitä sääntökirjoista. Loppupeleissä luonto on ainoa instanssi minne hän “kuuluu”.

Luonnonpakana® pystyy monin erilaisin tavoin kommunikoimaan sekä luonnon että eläinten kanssa. Hän voi tuntea tuulenhenkäyksen viestin, viisaan puun sanoman tai kuulla mitä lintu kertoo. Myös luonnonhenkimaailma on hänelle luonnollinen ja arkinen asia.

Luonnonpakanalle ’koti’ ei tarkoita niinkään asuntoa, taloa tai muuta rakennettua asiaa, vaan mielentilaa / tietoisuutta. Luonto ilmentää luonnonpakanalle kotia ja sisäisen rauhan tyyssijaa, ollen samalla kuitenkin sisäinen kokemus. Voimavara, joka on käytettävissä milloin ja missä tahansa.

Luonnonpakana® arvostaa erityisesti Pohjolan luontoa, joka kuvastaa hänelle sisua, juuria ja peruskalliota. Luonto on luonnonpakanalle sekä turvapaikka että juhlasali, kuten myös pohjaton ilon ja innostuksen lähde.

Luonnonpakana® tuntee, että kaikki oleva on elollista ja kaikella elollisella on tavallaan omanlainen tietoisuus. Henki, haltija, sielu tai näkymätön vaisto – miksi sitä tahtookin sanoa. Puilla, kasveilla, kivillä, eläimillä, linnuilla, ötököillä, järvillä ja vuorilla, sinulla ja minulla, ihan kaikella on se.

Tarkoitus.

Elokuussa 2019,
Saaga Saarnisola

Luonnonpakana® muistikirjat e-kirjasarja avaa oven uuteen maailmaan

Luonnonpakana® muistikirjat on e-kirjasarja, joka johdattelee enemmän merkitystä ja luovuutta sisältävään elämään luonnon tarjoamien oivallusten kautta. Jokainen osa on itsenäinen kokonaisuus.

Sarjan ensimmäinen osa Luonnonpakanan vuodenkierto – kahdeksan elävää vuodenaikaa (Kolmas Silmä Publications) on julkaistu tammikuussa 2020.

Artikkelia päivitetty 17.1.2020: lisätty e-kirjasarjan ensimmäisen osan tiedot


Saaga Saarnisola

yrittäjä, kirjoittaja, luontoyhteysopas

Tilaa ja lue ilmaiseksi 🌿

Haluatko automaagisen ilmoituksen uusista jutuista? Ole hyvä.

Saattaisit pitää myös

7 ajatusta kohteelle “Luonnonpakana kohtaa elävältä kuolleen nykyihmisen: Kuka tai mikä on Luonnonpakana?

 1. Miten luonnonpakana voidaan rekisteröidä tavaramerkiksi? Olen ollut lapsesta asti pakana. Natiivit ovat olleet tuhansia vuosia pakanoita. Pakanuuteen on aina kuulunut luonnon arvostus, rakkaus luontoon. Luonnon, eläinten ja ihmisten ymmärtäminen. Ihmettelen vain tuota rekisteröintiä.

  1. Hei Minna, kiitos kommentistasi. Rekisteröity tavaramerkki suojaa sanaa / ilmaisua Luonnonpakana® juuri tuossa muodossa, eli esimerkiksi joku toinen ei voi käyttää sitä liiketoiminnassaan. Tavaramerkit hyväksyy Patentti- ja rekisterihallitus.

 2. Luonnonpakana sinussa on jo pitkään vilahdellut näkyviin ajoittain, mutta nyt se on saanut näkyvän hahmon ja oman nimen. :)

  1. Kyllä kyllä, monin tavoin. Vaikka Luonnonpakana® on syntynyt käytännössä jo yli neljä vuosikymmentä sitten, tavaramerkin rekisteröin vasta viime talvena. More to come ;)

 3. Oli kiinnostava kiitos

 4. Olet parhaita kirjoittajia mitä olen netistä löytänyt.
  Love & peace & OM, Juhani Rossi, Kuopio

  1. Lämmin Kiitos 💚

Kommentoi artikkelia